Juulis kaigub Kauksis Mägede Hääl

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vera Vice esitab festivalil värsket loomingut.
Vera Vice esitab festivalil värsket loomingut. Foto: Mägede Hääl

Juuli alguses Kauksi rannas toimuv festival Mägede Hääl avalikustas kogu muusikaprogrammi. Esinejate seas on Röövel Ööbik, Mart Avi, Valge Tüdruk ning Ukraina artistid Poly Chain, Bodya Konakov, Alian Core ja Mlin Patz.

Kauksi randa kerkival kahel festivalilaval esineb 1. ja 2. juulil 26 artisti ja DJ-d Eestist ja Ukrainast. Legendaarne Röövel Ööbik esitleb nii uut kui ka vanemat materjali, kodumaise kunstpopi rahvusvaheline tegija Mart Avi teeb Eestis esimese kontserdi kevadel ilmunud albumi "Blade" kavaga, etenduskunstnik Valge Tüdruk toob Peipsi äärde kväär-feministlikku provokatsiooni.  

Tänavuse Mägede Hääle kõik välisesinejad tulevad Ukrainast. Kiievi skeenet esindavad sealse elektroonilise tantsumuusika renessansi üks juhtivaid tegijaid, helikunstnik ja produtsent Poly Chain ehk Sasha Zakrevska ning DJ, muusik ja plaadileibli ШЩЦ boss Bodya Konakov. Odessast tuleb väljasalvestiste kollaaže, dub-rütme ja kitarrihelisid liitev Mlin Patz ehk Polina Matskevych, kes esineb festivalil ka oma lo-fi surfi-rock'i bändiga Chillera. Samuti on kavasse lisandunud düstoopilist tulnukapoppi loov multimeediaartist Alian Body.

Kodumaistest tegijatest on kavasse lisandunud techno't ja ambient'i ühendavad Galaktlan x Alex Wulf, psühhedeelse elektropungi bänd PVC16, Londonist Tallinna kolinud tumeelektroonika karakter The Lunacy of Flowers ja dekonstrueeritud klubimuusika duo Bible Club ning DJ-d Smoke Break, Ats Luik & Kristopher Luigend, Roma Vjazemski, Tanel & Art, Rain Tolk ja Jaan Pavliuk.

Varem välja kuulutatud artistide seas on oma värsket loomingut esitlevad Vera Vice, San Hani & Metabora, manna, KEETAI, Janek Murd, Siemens Nokia ning Eestis resideeruv Ukraina päritolu eksperimentaalmuusik Valentina Goncharova.

Koostöös kino Sõprusega avatakse festivalil rändkino Družba.

Kui esimesel neljal aastal toimus Mägede Hääl Kohtla-Nõmmel kaevandusmuuseumi tööstusmaastikul, siis tänavu kerkivad festivali live'i-lava ja rannalava teist aastat järjest Kauksi liivaranda. Festivali muusikaprogrammi ajakava ja kinoprogramm avalikustatakse lähinädalatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles