Kirikute ööl avab uksed üheksa Lääne-Virumaa pühakoda

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vainupea kabelis annab kell 19 õhtukontserdi segakoor Leetar.
Vainupea kabelis annab kell 19 õhtukontserdi segakoor Leetar. Foto: Vladislav Musakko

Reedel, 10. juunil on kõikjal Eestis kirikute öö, mil pühakodade uksed on pikemalt avatud ja oodatakse uudistama. Käesoleva aasta kirikute päeva moto on "Päeval annab Issand käsu oma heldusele ja öösel kostab minu laul temale" (Ps 42:9).

Lääne-Virumaal on kirikute ööl avatud Vainupea kabel, Käsmu kirik, Haljala Püha Mauritiuse kirik, Rakvere metodisti kogudus, Ilumäe kabel, Rakvere Karmeli kogudus, Rakvere Kolmainu kirik, Rakvere adventkogudus ja Rakvere Jumalaema Sündimise kirik. 

Käsmu kirikus algab kell 18 tunnine õhtupalvus Taizé lauludega, kirikuöölistele on kaetud teelaud,  on võimalus eestpalveteks ja vestlusteks. Vainupea kabelis annab kell 19 õhtukontserdi segakoor Leetar. Haljala kirikus algab kell 18 ekskursioon kirikus ja kirikuaias koos vestlusringiga kohvilauas, kell 20 toimub orelipooltund ja vesper ning kella 21–22.30 kirikukino, kell 23.30 järgneb öökirik meditatiivse muusikaga. Ilumäe kabelis toimub kell 19 meditatsioon "Valguse vägi". 

Rakvere adventkoguduses on kell 19 ja kell 20 muusikatund "Muusika ja jumalateenistus", kus lauldakse üheskoos eri ajastute laule ning on võimalus uudistada ja proovida mängida mitut pilli. Kella 19–22 saab tutvuda adventkoguduse kirjanduse väljapanekuga ning vastata kirikute öö tarbeks loodud viktoriiniküsimustele. Vestelda on võimalik pastor Toivo Kaasikuga.

Kirikute ööl on avatud ka Jõhvi Mihkli kirik ja Lüganuse Ristija Johannese kirik Ida-Virumaal ning Ambla Maarja kirik Järvamaal, kus kella 18-st südaööni saab kuulata kirikut ja kihelkonda tutvustavaid jutte ning kell 22 laulab ööst, vaikusest ja valguskiirest Helin-Mari Arder, samuti hulk kirikuid teistes maakondades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles