Rakke ja Kunda perearstikonkurss ebaõnnestusid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

Jaanuarist lahkunud Rakke perearsti Peeter Bakhoff’i ja Kunda perearsti Aleksandr Lebedi va­bale nimistule laekus 6. veebruariks maavalitsuse väljakuulutatud konkursile ainult ühe kandidaadi avaldus.

Konkursikomisjon otsustas Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Marge Lepiku sõnul mitte esitada teda maa­vanemale perearstiks kinnitamiseks ega ajutiseks asendajaks määramiseks, sest kandidaadil ei ole perearsti kutset, ta ei ole töötanud perearstipraksises üld- ega abiarstina.


Et nendes piirkondades üld­arstiabi kättesaadavus siiski tagada, tegi komisjon ettepaneku leida ajutised asendajad.


“Praegu asendab Kundas perearst Arsen Mairusjan, kelle tegevusega ollakse rahul. Seega on mõistlik, et ta jätkaks ka pärast 1. aprilli. Perearst Arsen Mairusjan on andnud nõusoleku ajutiselt asendada, kuid veel vajab täpsustamist asenduse periood,” rääkis Marge Lepik.


Rakkes on Lepiku sõnul olukord aga keerulisem. “Kuni 1. märt­si­ni on ajutiseks asendajaks Tiia Lii­valaid, kel on suur nimistu Väi­ke-Maarjas ja seetõttu on asen­damine talle üle jõu käiv. Maa­valitsus on tänulik, et ta oli siiani nõus aitama,” ütles Lepik.


1. märtsist ei ole Rakkes perearsti, kuid maavalitsus ja vald jätkavad otsinguid ajutise asendaja leidmiseks kas või naabermaakonnast.


Lepiku sõnul vähemalt enne sügist uut konkurssi välja ei kuulutata, sest senised konkursid ei ole andnud ühtegi positiivset tulemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles