3 x 3 korvpalli Väike-Maarja etapi võidu pani kotti kohalik kossuäss

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Väike-Maarjas peeti Eesti meistrivõistluste etapp 3 x 3 korvpallis.
Väike-Maarjas peeti Eesti meistrivõistluste etapp 3 x 3 korvpallis. Foto: Marita Brigitta Mones/Basket3x3.ee

Juba neljandat aastat järjest toimus Väike-Maarjas Eesti meistrivõistluste etapp 3 x 3 korvpallis.  Tegemist on olümpiaalaga ja selliseid etappe korraldatakse üle Eesti kogu suve.

Väike-Maarja etapp paistab aga silma sellega, et väga palju osaleb sellel kohalikke ässasid, publiku huvi on suur ning auhinnarahad silmapaistvalt kopsakad.

Traditsiooniliselt oli sellelgi aastal kaks võistlusklassi: U18 poisid ja meeste tippklass ehk World Tour. Seega oli kõrge tase garanteeritud. Publikut oli kohale tulnud palju ning mõõduvõttudele elati kaasa häälekalt. Kohtumisi sai jälgida ka veebis otsepildi vahendusel.

Korraldajate sõnul kaalutakse järgmisel aastal ka amatööridele võimalus anda, et veelgi rohkem kohalikke kossusõpru platsile saada. "Oluline on kohalikku kogukonda rohkem kaasa tõmmata ja publikule vägevat korvpallielamust pakkuda. Rõõm on tõdeda, et Väike-Maarja on jätkuvalt tugev korvpallikants," rääkis etapi peakorraldaja Raivo Tammus.

U18 turniiril domineerisid Eesti U17 ja U18 koondis. Eelmise aasta võitjad Kirsid jäeti seekord napilt neljandaks ning isegi kõrgetasemelise Viimsi 3 x 3 turniiri võitjad Rae Kossust pidid leppima kõigest pronksiga. Pingilt jälgis koondiste tegemisi korvpallilegend Priit Vene, kes 3 x 3 korvpalli valdkonda koos Siim Raudlaga Eestis eest veab. Võidu võttis U18 koondis lisaajal U17 koondise eest ning turniiri parimaks valiti äärmiselt talendikas Kaur-Erik Suurorg (195 cm, 85 kg).

World Touri kategoorias oli platsil mitu läänevirulast ka sel aastal ning kodupublik hoidis kõige rohkem pöialt Väike-Maarja mehele Sten Saaremäelile (187 cm, võistkond G-Money). Eelmisel hooajal Eesti meistriliigas Rakvere Tarva ridades mänginud Saaremäel kätt ei väristanud. Meest jagus igale poole. Küll pani ta 205 cm pikale Karl Andres Matute Pernerile kulpi, küll tegi vaheltlõike ja tabas ohtralt väga vajalikke kaugviskeid. Finaalis kohtuti emotsionaalse Läti tiimi Mārupega, mille liikmed on ala profid ehk tavalist saalikorvpalli üldse ei mängi. Kohtumine läks tasavägise lõpuheitluse peale, kus viimastel sekunditel võttis külmaverelise kaugviskega võidu võistkond G-Money. Sten Saaremäel valiti turniiri parimaks mängijaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles