Kadrina keskkooli direktoriks valiti Krõõt Nõmmela-Mehide

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Krõõt Nõmmela-Mehidel on selge visioon Kadrina keskkooli tulevikust.
Krõõt Nõmmela-Mehidel on selge visioon Kadrina keskkooli tulevikust. Foto: Reti Kokk

Konkurss Kadrina keskkooli uue direktori leidmiseks oli edukas ja valituks osutus Krõõt Nõmmela-Mehide, kes asub ametisse 1. juulil.

Kandidaate oli kuus ja Kadrina keskkooli direktori vaba ametikoha täitmiseks moodustatud komisjon oli uue direktori valimisel üksmeelne.

Krõõt Nõmmela-Mehidel on haridusteaduste magistri kraad ja bakalaureusekraad tekstiili erialal, eraldi on tal kunstide magistri kraadi. Tänavu juunis lõpetab ta haridus- ja noorteameti ellu kutsutud koolijuhtide järelkasvu arenguprogrammi.

"Olen hetkel olnud õpetaja kolmes õppeasutuses korraga. Nüüd tuleb panustada täiel rinnal ühele, hoopis uuele koolile," ütles Krõõt Nõmmela-Mehide. "Osalise koormusega õpetajana pole fookust ühelgi koolil. Tundsin, et minu oskused ja ressurss on kasutamata. Otsisin justkui alateadlikult kohta, kus mind vajatakse – kus saaksin südamega panustada," rääkis Krõõt-Nõmmela Mehide.

Tulevane Kadrina keskkooli direktor lausus, et tema mõtted liiguvad iga minutiga aina rohkem Kadrina poole. "Mõte-mõttelt, mida peaksin ühes või teises valdkonnas tegema või mitte, millised on ajakriitilisemad toimingud ja kuidas on lood kollektiiviga – kas uueks kooliaastaks on õpetajad olemas, on nad õnnelikud, rõõmsad ja valmis panustama täie innuga," kõneles Nõmmela-Mehide. 

Uuele juhile on jäänud Kadrina keskkooli puhul silma eelkõige CADrina. "See on nii eriline lisaväärtus, mis ühel koolil olla võib ja on suureks trumbiks teiste koolide ees. Tunnen AutoCAD-i projekteerimistarkvara – selle mõtlemise süsteem pole kergete killast," lausus Nõmmela-Mehide. Samuti ol tal üksnes häid sõnu lausuda direktori, õppejuhi ja õpetajate kohta.

"Väga palju samme on astutud kaasaegse õpikäsitluse suunas, mida pole paljudes teistes koolides veel tehtud. Uurides uue koolihoone ruumiplaani, leidsin, et õpetajad on arvestanud oma soove märkides kaasaegse õpiruumi ja õpikäsitlusega," tunnustas Nõmmela-Mehide kollektiivi. Juhina on tema esimesi tegemisi uue koolimaja arhitektuurilahenduse ruumiplaani ülevaatamine, kinnitamine ja selle tutvustamine uutele kolleegidele.

"Isiklikult näen suure tegevusvaldkonnana gümnaasiumi populariseerimist. Selleks et järgmisel kevadel oleks piisavalt suur arv noori valmis tulema Kadrinast, Lääne-Virumaalt või mujalt Eestist just siia õppima, peame alustama tööd kohe," ütles Nõmmela-Mehide. Kavas on õpetajate ja õppesuundade tutvustamine, uue koolihoone kavandite kajastamine, koostööprojektide loomine teiste koolide ja ülikoolidega uute õppesüsteemide rajamiseks.

Krõõt Nõmmela-Mehide sõnul tuleb tõhusalt tööd teha kooli õppetöö igapäevases süstemaatilises arendamises. "Tähtsaim eesmärk on siiski, et õpilased tunneksid ennast õnnelikuna, iga õpilane saaks arendatud ja toetatud, ta oleks motiveeritud õppima ja saaks aru õppimise seosest igapäevaeluga. Tähtis on ka, et kogukond tunneks end turvaliselt, sest nende lapsed käivad väga heas ja toetatud koolis ning et kool ei kao kuhugi," rääkis tulevane Kadrina keskkooli direktor,

Komisjoni kuulunud vallavolikogu esimees Madis Viise kommenteeris, et Krõõt Nõmmela-Mehide osutus valituks, sest tema visioon ühtib kogukonna ootustega ja ta on inimene, kes on võimeline viima visiooni ellu. "Tal on tugev nägemus, milline peab olema kool esimesest klassist kuni viimase gümnaasiumiaastani. Peale selle oli temas energia ja tahe hakata kõike ellu viima," ütles Viise.

Komisjoni kuulunud Kadrina keskkooli vilistlane ja EBS-i akadeemiline prorektor Maarja Murumägi nõustus Viisega, et tulevasel direktoril on selge visioon, milline on Kadrina keskkool aastal 2030. "Kandidaadi poolt kõneles ka see, et lisaks selgele nägemusele on tal taktikaline plaan, kuidas seda visiooni koostöös koolipere ja vallaga samm-sammult ellu viia," nimetas Murumägi.

Kadrina keskkooli direktori vaba ametikoha täitmiseks moodustatud komisjoni kuulusid Kadrina vallavanem Kairit Pihlak, vallavolikogu esimees Madis Viise, Kadrina keskkooli õpetajate esindaja Siret Pung, Kadrina keskkooli õpilaste esindaja Berit Purk, Kadrina keskkooli õpilaste vanemate esindaja Villu Vaimets, Kadrina keskkooli hoolekogu esindaja ja vilistlane Margit Murumägi, vallavolikogu hariduskomisjoni esimees Liina Suurkivi, volikogu revisjonikomisjoni esimees Marko Teiva, Kadrina keskkooli vilistlane ja EBS-i prorektor Maarja Murumägi ning volikogu liige ja Kadrina keskkooli vilistlane Karl Lindam.

Krõõt Nõmmela-Mehide on töötanud ligi kümme aastat lepingulise õppejõuna Eesti kunstiakadeemias ja kõrgemas kunstikoolis Pallas. Viimased kaks aastat on ta olnud kunstiõpetaja Athena Maja huvikoolis ja 2021. aasta sügisest kunstiringide juhendaja Rakvere reaalgümnaasiumis, arhitektuuri- ja disainiõpetaja ning disainiringide juhendaja Vinni-Pajusti gümnaasiumis. Alates 2016. aastast kuni 2018. aastani oli ta Rakvere kultuurikeskuse direktor. "See kogemus andis mulle teadmised, kuidas töötab avalik sektor, mida tähendab olla iseseisva asutuse juht, kuidas tegutseda koostöös kohaliku omavalitsusega ja millised on ümbruskonna inimesed oma ootuste, lootuste, tõekspidamiste, huvide ja käitumismustritega. Olen kindel, et oskus teha koostööd kohaliku omavalitsusega, teiste asutuste ja ka kogukonnaga on väga vajalik ka ühel hea koolijuhil," ütles tulevane Kadrina keskkooli direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles