Poissmeeste kasarmust lugemis­voodisse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Maailma esimeses avalikus lugemisvoodis pikutab ja loeb Jüri Parijõe jutte kirjaniku vennapojapojatütar Karmen Parijõgi.
Maailma esimeses avalikus lugemisvoodis pikutab ja loeb Jüri Parijõe jutte kirjaniku vennapojapojatütar Karmen Parijõgi. Foto: Marianne Loorents

Lugemisvoodist, kus nautida riiulist haaratud raamatut või kuulata lugusid suurepäraste näitlejate esituses, polnud maailmas midagi kuuldud enne, kui Kundas avati kirjanik Jüri Parijõele pühendatud näitus.

Kunda tsemendimuuseumi – maja, millest Jüri Parijõgi on kirjutanud raamatus “Tsemendivabrik” – teisel korrusel avatud näitusel “Jüri Parijõgi 130” leidub arvukate raamatute kõrval nii temast kirjutatud artikleid kui ka nostalgiline fotonäitus, aga näituse tõmbenumbriks tõotab kujuneda pitsilise katte ja pehme padjaga maailma esimene lugemisvoodi koos kuulamisnurgaga.

“Külastaja saab võtta riiulist mõne Parijõe raamatu ja voodisse pikali heita ning rahulikult lugeda. Samas kõrval on kuulamisnurk, kus ERR-i audioarhiivi lehelt saab valida meelepärase loo ja kuulata head kirjandust tuntud ja armastatud näitlejate esituses,” sõnas näituse korraldaja, kirjaniku vennapojatütar Aivi Parijõgi. “Jüri Parijõe 130. sünniaastapäev saabub küll 2. septembril, aga et muuseumis käib rahvast rohkem ikka suvel, alustame meenutamisega juba praegu,” lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles