Juhtkiri: keelatud magus vili

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Alaealised Eesti riigis seaduse kohaselt alkoholi osta ega tarvitada ei tohi. See on seadus. Teine asi on aga päris elu ning purjutavaid noorukeid võib siin-seal kohata ikkagi. Sellest, et alkoholi ei tohi alaealistele müüa, veel vähem vahendada, on palju räägitud, trahvidki ette nähtud, kuid tundub, et tulutult.

Mõneti sarnanebki olukord tuuleveskitega võitlemisega. Kui ka alaealised otseselt enam müügikohtadest alkoholi ei saa, siis ega pudelid või purgid tühjendamata jää. Leitakse lihtsalt mõni teine moodus, et soovitu kätte saada. Üks neist on kaasata alkoholi hankimisse täiskasvanud. Ja alati leidub mõni lahke onu või tädi, kes laste soovile vastu tuleb. Liiati veel siis, kui selle eest saab endale vahelt suitsupaki või pudeli õlut.

Ega poemüüjadki viitsi või jaksa rutiinses töös alati dokumenti küsida. Pahatihti juhtub, et väsinud müüja ei tõsta kaupa läbi piiksutades ostjale pilkugi, nii pole ju ka võimalik märgata, et vägijooki soovib soetada keegi, kes peaks tegelikkuses kodus koolitükke tegema.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles