Aqva spaa tahab sügiseks loobuda gaasist ja kasutada rohkem alternatiivenergiat

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Roman Kusma Aqva basseini all, kuhu on lisandunud energiasäästu võimaldavaid seadmeid.
Roman Kusma Aqva basseini all, kuhu on lisandunud energiasäästu võimaldavaid seadmeid. Foto: Ain Liiva

Rakvere Aqva spaa basseini all ehk tehnoruumides käib suur ümberehitus. Asja olemuse täpne kirjeldus eeldaks mahukat teadusartiklit, aga lühidalt öeldes kavatseb hotell ja veekeskus tänapäevasele tehnoloogiale toetudes hakata energiat kätte saama kõigest, millest vähegi võimalik. Isegi põhjaveest.

Aqva spaahotelli juhataja Roman Kusma ütles, et tegutsema ajendas sügisene energiahindade järsk tõus ja sellele järgnenud Ukraina sõda, millega kaasnevad teatavasti probleemid Vene gaasiga. Selleks sügiseks tahetakse jõuda nii kaugele, et gaasi ei kasutata energiaallikana enam üldse, tarbitakse vaid rohelist elektrit, ja et selle suhtelist kallidust korvata, on välja mõeldud mitu võimalust energiasäästuks.

"2006. aastal, kui Aqvat projekteeriti, ei pandud energiatarbimisele rõhku," tunnistas Kusma. "Me ise olime ka kogenematud. Pakuti küll mingeid täiendavaid seadmeid, aga nende hind oli ulmeline ja me ei pidanud neid toona vajalikuks. Gaas energiaallikana oli ju väga odav. Tänaseks olen ennast harinud, maailm on muutunud ja sestap me muudatused ette võtamegi."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles