Eelolevatel Rakvere linna päevadel viskavad korrakaitsjad pilke parkimisele

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politseipatrulli esmaseks ülesandeks on avaliku korra tagamine.
Politseipatrulli esmaseks ülesandeks on avaliku korra tagamine. Foto: Remo Tõnismäe

Suveürituste hooaeg on politseinikele alati olnud töine ning teedele ja tänavatele suunatakse tavapärasest rohkem mundrikandjaid. Seda ka eeloleval nädalavahetusel Rakvere linna päevadel, mil linnas on rahvarohkem kui harilikult.

Rakvere politseijaoskonna patrulltalituse juht Tauno Lempu rääkis, et suurürituste korral teeb politsei aktiivset koostööd omavalitsustega, mõeldes läbi parkimiskorralduse ja turvaplaanid. Eesmärk on teha kõik selleks, et ettevõtmised mööduksid turvaliselt ja abi oleks vajadusel kiirelt võtta. "Parkimise korraldamisega tegeleb omavalitsus ja Rakvere linnavalitsuses on selleks olemas korrakaitseametnikud," jätkas Lempu. Tema sõnul on politsei ülesanne jälgida, et kehtivatest piirangutest ja liiklusseadusest kinni peetaks.

"Liikluskorralduse ajutise muudatuse puhul on väga oluline nõuetekohane märgistus ja elanikkonna teavitamine, sest teadagi on harjumusel suur jõud," selgitas Lempu. "Seega soovitame suurüritustele minnes kõigil juba aegsasti logistika läbi mõelda ja parkida auto turvaliselt selleks ette nähtud parkimisaladesse, parklatesse või liikuda sootuks jalgsi või ühistranspordiga."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles