Eilne tulekahju Mahu külas sai alguse elektrist

Copy
Tulekahjus hävisid kõrvalhooned, kuid elumaja õnnestus päästa.
Tulekahjus hävisid kõrvalhooned, kuid elumaja õnnestus päästa. Foto: Marianne Loorents

Eile pärastlõunal Viru-Nigula vallas Mahu külas toimunud tulekahjus süttisid kuur ja laut, tule levik majale ja lähedal asuvale metsale õnnestus päästjatel ära hoida. Kui esialgu oletati, et tuli võis alguse saada kuuris olnud bensiinianumatest, siis täna sündmuskohal käinud päästeameti spetsialist tuvastas õnnetuse tekkepõhjusena hoopis vigase elektriühenduse.

"Esialgne info sündmuskohalt mainis tõesti bensiinianumaid võimaliku tekkepõhjusena, aga sellised asjad vaadatakse alati hiljem üle ja tehakse kokkuvõte. On üsna mõistetav, et tulekahju ajal on kiiremaid toiminguid kui põhjuse selgitamine," rääkis Ida päästekeskuse kommunikatsioonijuht Seidi Lamus. "Pärast täna toimunud sündmuskoha ülevaatust saame öelda, et tuleõnnetuse põhjustas elekter."

Lamus lisas, et vihje põhjusele andis majapidamise elektrikilp, mis osutus vigaseks. "Juba tulekahju ajal oleks pidanud elektri automaatselt välja lööma, aga seda ei juhtunud," lisas ta. "Kuuris olnud bensiinikanistrid plahvatasid aga siis, kui tuli oli juba lahti pääsenud. Bensiini tõttu oli leek suur ja tule levik kiire."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles