Koalitsioonikõnelusi alustavad reformierakond, Isamaa ja sotsiaaldemokraadid. Mida arvavad sellest Lääne-Viru poliitikud?

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sotsid pääsevad selle valitsemistsükli ajal esimest korda koalitsioonikõnelustele, mille üle erakonna Rakvere osakonna eestvedaja Laila Talunik kindlasti rõõmustab.
Sotsid pääsevad selle valitsemistsükli ajal esimest korda koalitsioonikõnelustele, mille üle erakonna Rakvere osakonna eestvedaja Laila Talunik kindlasti rõõmustab. Foto: Ain Liiva

Täna kogunenud Isamaa volikogu otsustas alustada koalitsioonikõnelusi reformierakonna ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga.

Isamaa esimehe Helir-Valdor Seederi sõnul on Isamaa prioriteediks eelseisvatel kõnelustel saavutada koalitsioonilepe, mis pakuks lahendusi Eesti ühiskonda kõige valusamalt tabanud probleemidele. "Me teame, et järgmiste valimisteni on jäänud vähem kui üheksa kuud, kuid koalitsioonikõneluste käigus tuleb saavutada kokkulepe eestikeelset haridust, laste- ja peretoetusi, hüppelist inflatsiooni, julgeolekut ja energeetikat puudutavate küsimuste osas. Isamaa on nendes küsimustes nõudlik, kuid olen optimistlik, et suudame leida vajaliku ühisosa," rääkis Seeder.

Suur osa Lääne-Virumaa juhtivpoliitikutest veedab praegu aega Rakvere linna päevadel, kreisilaadal on mõned erakonnad esindatud ka kampaaniatelkidega. Sotside piirkondlikud juhid Kairit Pihlak ja Laila Talunik ning EKRE-sse kuuluv riigikogu liige Anti Poolamets kuulsid uudist alles ajakirjanikult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles