Rakveres ületatakse pulmarekord

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
Kullast abielusõrmus on abielu sümbol. Foto on illustreeriv.
Kullast abielusõrmus on abielu sümbol. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits

Sel suvel registreeritakse Rakvere linnavalitsuses üle aegade rekordarv abielusid. "Oleme sel aastal tõesti rohkesti abiellumisavaldusi vastu võtnud," rääkis Rakvere linnavalitsuse perekonnaseisuametnik Terje Pärnasalu ja lisas, et kui 2021. aastal võeti 1. jaanuarist kuni 15. juunini vastu 114 abiellumisavaldust, siis tänavu samal perioodil 157.

"Tänase päeva seisuga on meil juulikuuks kirjas 57 paari ja sinna saame kahe juunikuu nädala jooksul veel hulga lisaks võtta, nii et eelmise aasta rekordarv 55 saab kindlasti ületatud," kõneles Pärnasalu teisipäeval.

Selle aasta juulis on populaarseimad paariheitmise kuupäevad 07.07.2022, mil abiellub 10 paari, ja 22.07.2022 kaheksa paariga. "Kõige suurem huvi ongi olnud 22. juuli vastu, see on üle tüki aja selline kuupäev, mille puhul oleme pidanud mingist ajahetkest alates abiellujatele ütlema, et ei, kahjuks ei saa enam avaldust esitada, kõik ajad on täis," rääkis Pärnasalu, selgitades, et kui 07.07.2022 on muutunud populaarseks just viimastel kuudel ja sel päeval abiellub enim paare, tehti kuupäevaks 22.07.2022 broneeringuid juba eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles