Restorani Mere 38 kokad unistasid tunnustusest juba aastaid

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Restoran Mere 38.
Restoran Mere 38. Foto: Marianne Loorents

Rannailmad viivad virulased ikka Võsule, kusjuures nüüd on seal võimalik käia einestamas Michelini tunnustuse pälvinud restoranis. 

Michelini tunnustuse jagajad ehk The Michelin Guide'i, maailma mõjukaima restoranijuhi koostajad jõudsid sel aastal esimest korda Eestisse. Eesti kohta käivast Michelini restoranijuhist leiab 31 siinset restorani, kusjuures nende seas on Eesti esimesed Michelini tärni pälvinud restoranid: NOA ja 180° Tallinnas. Restoranijuhist leiab ka Võsul asuva restorani Mere 38. Mere 38 peakokk Joonas Koppel ja sous chef ehk abikokk Madis Männik on koos töötanud juba kümme aastat, ent viimase aastaga on mehed toonud Virumaale uusi, haaravaid ja keerulisi maitsekombinatsioone, mida saab nüüd proovida Michelini tunnustuse teeninud Mere 38-s. 

"Mere 38 restoran sündis Marko ja Ave Zukkerist, kes armastasid Võsu ning olid veetnud oma suved seal. Nad kutsusid punti ka minu ja nii me selle restorani tegime. Igaühel olid oma kohustused: mina köök, Marko teenindus ja Ave dekoratsioon," jutustab peakokk Joonas Koppel Mere 38 sünniloost. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles