Peapiiskop õnnistas sisse Eestis esimese külakalmistu kolumbaariumi

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Kolumbaariumi rajamist toetanud ettevõtja Heiti Hääl (vasakult), EELK peapiiskop Urmas Viilma, Käsmu koguduse õpetaja Urmas Karileet ja kalmistu laiendamise projekteerimist kureerinud arhitekt Ike Volkov.
Kolumbaariumi rajamist toetanud ettevõtja Heiti Hääl (vasakult), EELK peapiiskop Urmas Viilma, Käsmu koguduse õpetaja Urmas Karileet ja kalmistu laiendamise projekteerimist kureerinud arhitekt Ike Volkov. Foto: Eva Samolberg-Palmi

Kolmapäeva õhtupoolikul toimus riitus Käsmu kalmistul, kus õnnistati sisse Käsmu kalmistu laiendus ja Eesti esimene külakalmistu kolumbaarium.

Käsmu koguduse õpetaja Urmas Karileet rääkis, et vajadus Käsmu kalmistu laiendamiseks tekkis juba aastate eest, tegelema hakati sellega 2014. aastal, kuid seni seisis plaan kinnistu koguduse valdusesse saamise taga. "Tõsi on, et Käsmu küla kasvab, siia tulevad elama ka inimesed, kellel varasemalt ei ole Käsmu kalmistule sugulasi maetud," kõneles Karileet. Nüüd on Käsmu kalmistul rohkem ruumi kirstumatusteks, lisaks aga võimalus sängitada lähedase tuhk urnis kolumbaariumisse ehk spetsiaalsesse tuhaurni ruumi.

Karileet rääkis, et Käsmus soovivad oma lähedastele leida viimse puhkepaiga ka need, kes tegelikult elavad mujal, näiteks välismaal. Kolumbaarium säästab ruumi ja ei nõua ka sagedast hooldust, mis tähendab, et lahkunu omastel, kes Käsmu sageli ei satu, ei ole muret hooldamata kalmuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles