Nädala kaja: suvesoovituseks nii tralli kui ka molutamist

Merly Raudla
Copy
Merly Raudla.
Merly Raudla. Foto: Ain Liiva

Enne veel, kui kalendrisuvi saabub, on suviste ürituste plahvatus lükanud hooaja hoogsalt käima. Rakvere linna päevade ajal oli võimalik juba kogu suvist meelelahutuspaketti proovida. Sai Paradiisis nostalgiliselt pidutseda, laadal traavida, saagimisvõistlust ja rammumehi kaeda, suvelavastusse sukelduda ning kontserte kuulata. Peagi saabuvad aasta valgeim öö ja müstiline jaanipäev, kohe tulevad turul müügile ka Eesti maasikad ning see kõik kokku tähendabki üht – suve.

Õnneks jagub pärast tegevusrohkeid Rakvere linna päevi ettevõtmisi veel kogu suveks. Tulevad järgmised kontserdid, festivalid, laadad ja suvelavastused. Lihtsalt kui kohe suve või puhkuse alguses üks korralik tuur kaasa teha, näib, nagu oleks suvi juba pikalt kestnud.

Tean omast käest, et kui näiteks nädalase puhkuse korral kohe esimesteks vabadeks päevadeks mõni äge matk või reis organiseerida, venib puhkus näiliselt pikemaks. Üheks vahvaks avastamise kohaks oli paar aastat tagasi Aegna. Armas kolleeg organiseeris püsikülastajana kolm päeva pika saaretuuri. Imeline teises dimensioonis viibimise tunne, hoopis teine kliima (nägime küll neid tumehalle pilvi Tallinna kohal, samal ajal kui ise päevitasime) ning täielik restart hingele ja ajule, nii et koju jõudes tekkis tunne, nagu oleks lausa nädal aega puhanud. Ja tegelikult oli üle poole puhkusest alles ees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles