Põllumajandusminister avab Ida-Virumaal unikaalse kitse-ja veisekasvatus lauda

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kits. Foto on illustreeriv
Kits. Foto on illustreeriv Foto: Wikipedia.org

Täna avab põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder Ida-Virumaal Toila vallas Eesti suurima ja kaasaegseima tehnoloogiaga kitse- ja veisekasvatus lauda.

"Selline kitse- ja veisekasvatus laut on meie oludes unikaalne ja seetõttu on taolised ettevõtmised tunnustust väärt. Lauda avamine on tõestuseks, et traditsioonilist põllumajandussektorit on võimalik edukalt mitmekesistada," nendib põllumajandusminister Seeder.

R Capital OÜ-le kuuluvas laudas on 270 kohta kitsedele ja sadakond kohta veistele, olles seega suurim taoline rekonstrueeritud ehitis Eestis. Hetkel on laudas 150 kitse ja 82 veist ning aasta lõpuks on omanikul plaanis kõik kohad täita. Lähikuuldel hakkab ettevõte Ida-Virumaa poodidesse müüma kitse toorpiima ning suuremas plaanis on kavas seda turustada üle Eesti. Samuti on ettevõtte omanikel plaanis hakata valmistama kitsejuustu, milleks hooned on juba valmis ehitatud. Praegu tehakse ettevalmistusi selleks, et minna üle tavatootmiselt mahetootmisele.

Laut rekonstrueeriti Eesti maaelu arengukava investeeringutoetuste abiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles