Eestlased söövad jaaninädalal tohutus koguses liha

Copy
Sealihašašlõkk.
Sealihašašlõkk. Foto: Georg Kõrre

Eestlased söövad suvel keskmiselt 2500 tonni liha nädalas, kuid jaaninädalal Nõo lihatööstuse hinnangul suisa kaks korda rohkem.

Kui eelmisel suvel olid Nõo lihatööstuse kümnest kõige menukamast tootest pooled valmistatud kanalihast, siis sellel aastal mahub neist esikümnesse vaid kodune šašlõkk broilerilihast. Tarbijad valivad linnuliha asemel taas pigem sealihast valmistatud grilltooted.

"Suvetoodete kogumahust suurima osa moodustavad erinevad šašlõkid, kuid meie tooteportfellis näitavad kiiret müügikasvu ka grillvorstid," rääkis Nõo lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük. Juuni kolmel esimesel nädalal olid ettevõtte populaarsemad tooted kodune šašlõkk sealihast, Armeenia šašlõkk ja Jäägri grillvorstid.

Tagasi üles