Nooruke Väike-Maarja piiga valmistub oma kiirendusautoga elu esimeseks võistluseks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kui 10-aastane Laura Lükk oma kiirendusauto paari nädala pärast starti lükkab, saab temast ilmselt läbi aegade noorim kiirendussportlane Eestis.
Kui 10-aastane Laura Lükk oma kiirendusauto paari nädala pärast starti lükkab, saab temast ilmselt läbi aegade noorim kiirendussportlane Eestis. Foto: Ain Liiva

10-aastane Väike-Maarja koolitüdruk Laura Lükk loodab oma dragster'ist paari silmapilgu jooksul välja pigistada 80 km/h ja läbida selle aja jooksul vaid 201 meetrit. Võimalik, et temast saab läbi aegade noorim kiirendusvõistlusel osaleja Eestis.

Laura õnn ja rõõm on elada perekonnas, kus kõik on autodest ja autode kiirendusvõistlusest läbi imbunud. Tema isa Janar Lükk on sel autospordialal tulnud kahel korral Eesti karikavõitjaks ja korra kolmandaks. Viis aastat vanem vend Rainis lükkas oma BMW kiirendusvõistluse starti esimest korda sellel kevadel ja saavutas Junior Bracketi klassis kohe etapivõidu.

Kui Laura isa ja vend võistlevad kereautol, mis loomulikult on kiirendusvõistluse tarbeks ümber ehitatud, siis nooruke piiga istub Käsna-Kalle pildiga sinise dragster'i rooli. Kusjuures "rool" on väike ajakirjanduslik liialdus, sest juhtimisseade meenutab kõike muud kui harjumuspärast rõngast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles