Väikeste paikade ettevõtlus sõltub suhetest kohaliku võimuga

Copy
Vandeadvokaat Silver Reinsaar.
Vandeadvokaat Silver Reinsaar. Foto: Kadri Purje

Esiteks soovin ära märkida, et järgnevat kirjatükki pole keegi mult tellinud ega selle eest maksnud. Kirjutan, kuna suvitan Võsul ja selle kuurordi elu läheb mulle korda.

Teisipäevases Virumaa Teatajas kirjutati Võsu surfikooli maadlusest kohaliku vallavõimuga. Surfikool on valmis panustama kohaliku elu aktiviseerumisse, selle juht uskus lubadusi, arvestas ürituste korraldamisega, tegi investeeringuid. Taotletud üritused toonuks kultuurse publiku, kes ei lagasta randa ja seda ümbritsevat. Vallavõimu hiljutise vahetusega muutusid nähtavasti aga valla eesmärgid: varasemad lubadused kaotasid justkui igasuguse tähtsuse, lisaks on asutud jõuliselt surfikoolile vastu töötama.

Hea vallaametnik, ka suuline lubadus loeb. Ka suulise lubaduse täitmata jätmine kahjustab ettevõtlust. Avalikus ametis olev isik peab seisma avalike huvide eest, sealhulgas toetama ettevõtluse eelduseid. Kättemaksuhõnguline mängimine elektriga on vastuvõetamatu. Rendileandjast vald lülitas elektri välja, tehes seda ette teatamata. Selle tagajärjel tekkis kahju. Seejärel sildistas vallavanem rentniku veel elektrivargaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles