Jõhvi IT-kooli kandideeris 3413 inimest

Merly Raudla
Copy
Tung oktoobris valmivasse tehnoloogiakooli kood/Jõhvi on suur: 400 õppekohale konkureerib 3413 inimest.
Tung oktoobris valmivasse tehnoloogiakooli kood/Jõhvi on suur: 400 õppekohale konkureerib 3413 inimest. Foto: Kood/Jõhvi

Sügisel teise lennuga alustava kood/Jõhvi esimese sisseastumise etapi ehk kognitiivsete võimete testi võttis ette 3413 inimest. Järgmise sammuna valitakse kolmenädalase katseperioodi jooksul välja kuni 400 uut õppijat, kes alustavad oktoobris.

"Noorim kandideerija oli lausa 11-aastane, vanim aga 76," ütles koolijuht Karin Künnapas. Kandideerijate taust on üle ootuste huvitav: esindatud on 77 rahvust. Suurim hulk kandideerijatest ehk 49 protsenti on naised, mehed moodustavad 48 protsenti ning 3 protsenti ei ole oma soolist kuuluvust täpsustanud. "Veerand kandideerijatest on rahvuselt ukrainlased, pooled eestlased. Ülejäänud on näiteks naaberriikidest pärit lätlased ja leedukad, kuid ka mehhiklased, indialased ning sloveenlased. Kandideerijate keskmine vanus on 29 eluaastat," rääkis Künnapas.

Sellel aastal toetatakse Ukrainast saabuvaid õppijaid: kõigile ukrainlastele, kes võtavad osa kood/Jõhvi kaheaastasest programmist, tagatakse tasuta elamine, igakuine stipendiumi ja vajalikud õppematerjalid kogu õpiaja vältel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles