Aeg rannamõnusid nautida: algas ametlik suplushooaeg

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Võsu rand on kuumal suvepäeval rahvast tulvil.
Võsu rand on kuumal suvepäeval rahvast tulvil. Foto: Vladislav Musakko

Juunis avati Eestis ametlik suplushooaeg, mis kestab augusti lõpuni.

Ametlik hooaeg avatakse supluskohtades, mis on hooldatud ja korrastatud, tagatud on ujujate ohutus, olemas on info veekvaliteedi ja valdaja kohta. Lääne-Virumaal on nendeks Kunda ja Võsu.

Osas supluskohtades võetakse samuti veeproove, kuid järelevalvet nende üle ei peeta. Lääne-Virumaal on kokku viis supluskohta: Võsu, Kunda ja Karepa rand ning Porkuni järv ja Äntu tehisjärv. Nende veekvaliteedi kohta leiab andmeid Terviseameti kodulehelt.

Terviseamet soovitab enne rannamõnude nautimist pöörata tähelepanu, millised on supluskohad, sest nende kohta on olemas veekvaliteedi andmed, need on hooldatud ja korrastatud ning nende üle peetakse valvet.

Hooaeg avati kokku 53 supluskohas, kus toimub veeseire maist augustini. Lisaks veekvaliteedile jälgitakse, et vees ei oleks jäätmeid, prügi, õli ega sinivetikate poolt põhjustatud õitsenguid. Terviseameti keskkonnatervise peaspetsialisti Aune Annus-Urmeti sõnul on võetud veeproovid kõikidest randadest, avatud supluskohtade veekvaliteet on väga hea. 

Ametlik hooaeg avati Harjumaal, Järvamaal ja Tartumaal seitsmes supluskohas, Ida-Virumaal kuues, Hiiumaal viies, Pärnumaal neljas, Läänemaal, Valgamaal ja Võrumaal kolmes, Lääne-Virumaal, Saaremaal ja Viljandimaal kahes ning Jõgevamaal ühes supluskohas. Kõigist neist supluskohtadest on võetud esimesed proovid ja tulemuste põhjal on veekvaliteet hea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles