Vinni valla punamonumentide kohta tuleb otsus septembris (1)

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Viru-Jaagupi punamonumendi all on päris kindlasti vennashaud
Viru-Jaagupi punamonumendi all on päris kindlasti vennashaud Foto: Ain Liiva

Viru-Jaagupi rohtunud punamonument pakub huvi vaid rästastele ja pasknääridele, kes on selle kõrval asuvas pargikeses leidnud mõnusa pesitsuspaiga. Kohalikud kehitavad plaani peale monument lähitulevikus likvideerida õlgu, kuid naabermajas elav Valentin leiab, et ega selle õige koht keset alevikku pole.

Vinni vallavolinikud andsid vallavalitsuse ametnikele ühel häälel ülesande 29. septembriks kõik valla punamonumendid kaardistada, võtta ühendust kaitseministeeriumi ja muinsuskaitseametiga ning küsida monumentide eemaldamiseks hinnapakkumine. Portaali monument.ee abiga on juba tuvastatud, et valla territooriumil asub kolm punamonumenti ja/või ühishauda, ning kirjad ametiasutustesse lähevad teele täna-homme.

Esimesena tõi monumentide teema Vinni vallavolikogu töölauale EKRE neljaliikmeline fraktsioon, kes tegi ettepaneku eemaldada punamonument Viru-Jaagupist. "Edasi läks nii, et pole mõtet vaid ühe monumendiga tegeleda. Otsustasime kõik korraga kaardistada ja otsustada, mis neist edasi saab," ütles vallavanem Rauno Võrno. "Kogume volikogu soovitud andmed septembriks kokku ja eks nad siis otsustavad, mis edasi saab."

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles