Reguleerijad teevad tööd kõrvetavast päikesest hoolimata

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Reguleerija Erki.
Reguleerija Erki. Foto: Marianne Loorents

Lõõmava päikse eest kaitseks kaks Erki-nimelist liiklusreguleerijat päikesekreemi tööd tehes ei kasuta. Jahutuseks joovad nad päevas mitu liitrit vett ja ootavad, kuni pilveke mõneks hetkekski päikese ära varjab.

Virumaa Teataja käis Rakvere–Rannapungerja maanteel vestlemas seal töötavate liiklusreguleerijatega. Ametis oli neid kolm. Mehed on kõik pärit Tartust ja äratuskell helises neil juba kell viis varahommikul. Kella poole kaheksaks tulid nad Tartust Virumaale tööle. Tööpäeva pikkus on neil alati erinev ja mõnikord võib päev venida lausa 13-tunniseks. Reguleerijaid on väljas vähemalt kolm, kuid mõne suurima objekti puhul võib neid ka rohkem olla. Praegune objekt on üsnagi väike ja liiklust vähe.

32-aastane Erki on reguleerijaametit pidanud viis aastat ja suviti on see tal põhiline. Töö juures meeldib talle enim Eesti eri paikades viibimine. "Polegi kohta, kus ma viie aasta jooksul käinud pole. Pauside ajal ei pea objektil olema, siis saab ujumas käia ja nii." Erki sõnul on vihmane ja jahe ning päikseline ja kuum ilm mõlemad kehvad variandid, kõige parem on tööd teha pilvise ilmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles