Keskkonnaamet koolitab rahvusparkides looduskaitsjate järelkasvu

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Metsamatk Lahemaa rahvuspargis. Pilt on illustreeriv.
Metsamatk Lahemaa rahvuspargis. Pilt on illustreeriv. Foto: Wanderlust Matkad

Vilsandi, Lahemaa ja Alutaguse rahvuspargis toimuvad 27. juunist 1. juulini noore looduskaitsja kursused. Lähipiirkondadest pärit noored ammutavad keskkonna- ja loodusteadmisi ning arendavad noorte looduskaitsjate võrgustiku koostööd Eestis ja välismaal.

Kursustel osaleb enam kui 70 loodushuvilist koolinoort 6.–12. klassist. Loodusretkedel, aga ka looduskaitseliste tööde käigus õpivad noored tundma piirkonnale omaseid kooslusi ja ammutavad looduses hakkama saamise tarkust. "Kohalike kultuuriväärtustega tutvumine aitab mõista, kuidas on looduskeskkond inimeste elutegevust rahvusparkides ja nende lähiümbruses aja jooksul mõjutanud," sõnas keskkonnaameti keskkonnahariduse büroo peaspetsialist Krista Kingumets.

Juba kolmandat aastat toimuvad kursused rahvusparkide koostöös, et avardada noorte silmaringi, anda teadmisi teiste piirkondade loodusväärtuste kohta ja tugevdada võrgustikku. Sel aastal läksid Karula noored külla Vilsandile, Matsalu noored Lahemaale ning Soomaa piirkonna noored looduskaitsjad külastavad Alutagust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles