Algasid proovid lavastusega "Esimene tants. Viimast korda. Rakvere"

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lavastuses "Esimene tants. Viimast korda" osalevad kohalikud tantsulembid, kel aastaid üle 63.
Lavastuses "Esimene tants. Viimast korda" osalevad kohalikud tantsulembid, kel aastaid üle 63. Foto: Helen Solovjev

Rakvere kultuurikeskuses algasid esmaspäeval proovid Henri Hüti ja Jan Teeveti lavastusega "Esimene tants. Viimast korda. Rakvere", mis esietendub Baltoscandali festivalil 7. juulil ning milles astuvad üles tantsuhuvilised rakverlased, kes on vähemalt 63-aastased.

Tegemist on küll tantsulavastusega, aga lavastaja Henri Hüti sõnul pole füüsiline vorm sugugi määrav, vaid oluline on tegutsemistahe. Proovides räägitakse lugusid, liigutakse ja mõeldakse tantsust, samuti toimub kaks töötuba, mida juhendavad professionaalsed liikujad ja tantsukunstnikud. Esmaspäeval kohtusid osalejad tantsija ja koreograafi Rene Köstriga ning kolmapäevase töötoa korraldab koreograaf ja õppejõud Jüri Nael.

Proovid kestavad poolteist nädalat ning veel on võimalik liituda paaril-kolmel huvilisel. Liitumise kohta saab rohkem infot Rakvere teatri dramaturgilt, lavastuse osaliste koordinaatorilt Triinu Sikult.

"Esimene tants. Viimast korda" on Henri Hüti, Paide teatri ja Kanuti Gildi SAALi koostöös sündinud lavastus, mis toob lavale liikuma ning mälestusi jagama grupi kohalikke inimesi, kes kõik on vanemad kui 63 aastat. Lavastuse fookuses on tants, esimene ja viimane. Varasemalt on lavastus jõudnud publiku ette Paides, kus olid samuti kaasatud kohalikud tantsuhuvilised.

Lavastus etendub vaid kaks korda: 7. ja 8. juulil Rakvere linnavalitsuse valges saalis. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles