Oleg Gross: jaaninädalal langesid kõik käiberekordid

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Haljala Grossi Toidukaupade poe käive tõuseb suvel ilusate ilmadega tunduvalt.
Haljala Grossi Toidukaupade poe käive tõuseb suvel ilusate ilmadega tunduvalt. Foto: Ain Liiva

Omanimelise toidupoeketi omanik Oleg Gross ütles naljaga pooleks, et isikliku ilmaennustaja palkamine polekski nii paha mõte, kui too oskaks varakevadel täpselt ette öelda terve suve ilma. Paraku aga nii tarku ilmateadlasi pole ja nii peavad kaupmehed nuputama, et sellisel perioodil, nagu oli tänavune jaaninädal, poodides kaupa jätkuks.

Gross tõi näite: kevadel ostis Grossi Toidukaupade omanik OG Elektra korraga 100 rekatäit Värska mineraalvett. Aga kui tuleb kehv suvi, siis kes seda vett ikka joob? Raha kinni, laopind hõivatud. Ja vastupidi: kui ei osta varuks ning päike lõõskab maist septembrini, siis pole keset suve seda kosutavat jooki enam kusagilt võtta, sest tootja laod on tühjad ja tootmisvõimsus ei jõua ilmale järele.

"Mõnede kaupade müük kasvas jaaninädalal kümme korda," mainis Oleg Gross. "Õlu, šašlõkk, jäätis, hapukoor, tomatid, kurgid," loetles ta. "Üldiselt saime poodide varustamisega hakkama, kuigi meie enda toodetud šašlõkk sai küll otsa ja selle eest raputan endale tuhka pähe. Kaupa ladudes on, ja kui kuskil olid letid tühjavõitu, siis oli küsimus poodidest esitatud tellimustes, ei olnud õigesti planeeritud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles