Vähipüügiluba saab taotleda alates reedest

Copy
Jõevähi püük on Eestis lubatud ainult augustis.
Jõevähi püük on Eestis lubatud ainult augustis. Foto: Tiit Efert

Jõevähi püük on Eestis lubatud vaid augustikuus ning üksnes kalastuskaardi alusel, mida saab soetada sellest reedest, 1. juulist internetis aadressil kalaluba.ee.

Keskkonnaameti jahinduse ja veeelustiku büroo juhi Aimar Rakko sõnul on põhjust kalastuskaardi hankimisega kiirustada neil, kes soovivad vähki püüda Saaremaal või Pangodi järves Tartumaal. Nende veekogude kohta käivad kalastuskaardid saavad tavaliselt väga kiiresti otsa. "Mujal Eestis pole tung lubadele nii suur ning tõenäoliselt jagub kalastuskaarte veel augustiski," ütles Rakko. 

Kalastuskaartide piirarv eri veekogudes on kehtestatud keskkonnaministri määrusega "Ajutised püügikitsendused, püügiõiguse tasu ja püügivahendite piirarv harrastuskalapüügil 2022. aastal".

Kalaluba.ee keskkonda saab sisse logida ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-ID vahendusel. Kalastuskaardi soetamisel tuleb ära märkida ka püügikuupäev, sest kaart kehtib 24 tundi. 

Paberil taotlusi saab esitada vaid keskkonnaameti Tartu ja Kuressaare kontoris, seda kella 9–10, teistes keskkonnaameti kontorites on võimalik taotlused jätta postkasti. Samuti saab taotlusi saata kontorisse posti või e-postiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles