Toidukohad: 30 kraadi pliidi ees on paratamatus

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Pliidiga, mis kuuma ei anna, poleks köögis paraku midagi peale hakata. Sama lugu on pitsaahjuga. Pildil Rohuaia kohviku kokad tööhoos.
Pliidiga, mis kuuma ei anna, poleks köögis paraku midagi peale hakata. Sama lugu on pitsaahjuga. Pildil Rohuaia kohviku kokad tööhoos. Foto: Ain Liiva

Alates kolmapäevast on ametnikel õigus peatada töö siseruumides, kus on üle 30 soojakraadi, teatas tööinspektsioon (TI). Kokad ja toidukohtade juhatajad laiutavad siinkohal käsi või lihtsalt muigavad – ka hea ventilatsiooniga köögis on selle nõude täitmine tihti lihtsalt võimatu.

See ei tähenda aga, et köögid oleks suveperioodil mingid piinamiskohad. “Muidugi on raske, aga see töö polegi nõrkadele,” ütles Taavi, kes on ametis ühes Rakvere restoranis. Täisnimega ta kommentaari anda ei soovinud. Paraku oli Taavi ainus reakokk, kes palaval pärastlõunal üldse teemat kommenteerima soostus. Lõunapakkumiste serveerimise ajal on teadupärast ju kõigil väga kiire.

Taavi on staažikas kokk, kes teinud süüa enam kui kümnes restoranis. Minevikust mäletab ta palju niisuguseid, kus suvel töötamine oli paras katsumus. “Kunagi oli olukord siin Rakvereski palju hullem, tänaseks on paljud kohad investeerinud oma ventilatsioonisüsteemidesse. Nüüd on üldpilt ilmselt kaasaegsem, kuigi kõikide eest ma rääkida ei saa. Aga kui hakata taga ajama mingit lubatud 30 kraadi, siis võime suvel sama hästi kõik köögid kohe kinni panna,” rääkis Taavi ja soovitas hädaldamine lõpetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles