Alates kolmapäevast on ametnikel õigus peatada töö siseruumides, kus on üle 30 soojakraadi, teatas tööinspektsioon (TI). Kokad ja toidukohtade juhatajad laiutavad siinkohal käsi või lihtsalt muigavad – ka hea ventilatsiooniga köögis on selle nõude täitmine tihti lihtsalt võimatu.
Tellijale
Toidukohad: 30 kraadi pliidi ees on paratamatus
See ei tähenda aga, et köögid oleks suveperioodil mingid piinamiskohad. “Muidugi on raske, aga see töö polegi nõrkadele,” ütles Taavi, kes on ametis ühes Rakvere restoranis. Täisnimega ta kommentaari anda ei soovinud. Paraku oli Taavi ainus reakokk, kes palaval pärastlõunal üldse teemat kommenteerima soostus. Lõunapakkumiste serveerimise ajal on teadupärast ju kõigil väga kiire.