Eesti ja Ukraina noored ehitasid laagris päris raketi

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Laagrilised Gregor (vasakult), Risto ja Karl Erik sõduri toidupakki uurimas.
Laagrilised Gregor (vasakult), Risto ja Karl Erik sõduri toidupakki uurimas. Foto: Mart Pitsner

Ukraina ja Eesti noored said omavahel eesti, ukraina, vene ja inglise keeles ning vajadusel käte-jalgade abil suheldes valmis ehitatud mitu robotit, autot ja isegi raketi. 

Motokodu Aurum 21 korraldas haridus- ja teadusministeeriumi ning Eesti Teadushuvihariduse Liidu toel Eesti ja Ukraina noortele tehnoloogiateemalise laagri. Laagri juhataja Rasmus Kits jutustas, kuidas laagriidee sündis sõprade arutelust. Aurum 21 liikmetel oli mõte laagrist olemas olnud juba ammu, ent ühel õhtul olid motoklubi liikmed ja tema arutanud, kuidas spordi-, ratsa- ja kunstiloomelaagreid on mitu, aga tehnoloogialaagreid mitte. Nii plaan käiku läkski. 

Laagri esimesest vahetusest võttis osa 16 noort vanuses 8–15 aastat. Nende seas oli eestlasi ja ukrainlasi enam-vähem ühepalju. Noortega tegeles kolm põhijuhendajat ja mõned vastava valdkonna tegevusjuhendajad. Samuti ühines laagriga koolipsühholoog, kes korraldas esimesel päeval tutvumis- ja keelelõimingumänge. Rasmus Kits tunnistas, et eri rahvustest noortel polnud alguses eriti lihtne omavahel suhelda, ent oli näha, kui hästi saab mitteverbaalselt, tegevustega noori omavahel siduda. Laagri juhataja ütles, et üksteisest aru saamiseks rakendati eesti, inglise, vene ja ukraina keelt ning vajadusel ka käsi-jalgu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles