Tapa tunnustas aasta tegijaid

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Heiki Vuntus

Tapa kultuurikojas avalikustati reedel Eesti riigi 94. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel ja tänuüritusel “Tapa valla aasta tegija 2011” Tapa valla möödunud aasta tegijad. Tunnustust jagati kaheksas kategoorias.


Kategoorias “Elutöö” on aasta tegija Helle Koitjärv, kes on töötanud 62 aastat õpetajana, neist 59 Lehtse koolis ajaloo- ja ühiskonnaõpetuse õpetajana. Helle Koitjärve võib pidada Lehtse kooli raudvaraks või siis Lehtse ajaloo elavaks entsüklopeediaks. Lisaks juhendab ta aktiivselt õpilaste kodu-­uurimistöid.
Aastate vältel Lehtse kooli kõrval elades on ta tutvustanud paljudele külalistele Pruuna mõisa, Lehtse kooli ning edastanud teadmisi Lehtse kandi ajaloost.
Helle Koitjärv töötab hoolimata oma kõrgest east tänaseni Lehtse koolis õpetajana, aga ka raamatukoguhoidjana. “Tema erk vaim, teadmiste ja kogemuste pagas ning vitaalsus on eeskujuks meile kõigile,” põhjendas žürii oma valikut.


Kategoorias “Äri” sai laureaadiks Segers Eesti OÜ. Tapal üle 15 aasta tegutsenud rõivatööstus on Eestis omal alal tunnustatud ettevõte. Möödunud aasta novembris avati suur laohoone ja muutus tootmiskorraldus, samas renoveeriti vana hoone ja parenesid töötajate töötingimused. Segers annab tööd 63-le Tapa valla elanikule ja toetab aktiivselt Tapa vallavalitsuse korraldatud üritusi, samuti Tapa valla kultuuri- ja spordiseltse.
Kategoorias “Sport” tunnustati Siim Kroonmäed, kes on olnud aastaid edukas kergejõustiklane, kuid eelmine aasta oli noore, Tapa gümnaasiumi lõpetanud kõrgushüppaja jaoks väga tulemuslik: Euroopa karikavõistlustel juunioride kategoorias (C-klassis) I koht, Eesti meister juunioride klassis sisetingimustes, Eesti meistrivõistlusel juunioride klassis välistingimustes II koht, Eesti täiskasvanute meistrivõistlusel II koht, Eesti juunioride karikavõistlustel I koht, Eesti klubide karikavõistlustel IV koht.


Kategoorias “Kultuur” sai aasta tegija tiitli Lehtse Kammerkoor, mis alustas tegevust 1980. aastal. Eelmisel aastal toodi lavale Jara Beneši revüü-operett “Haljal aasal”, mis oli edukas ka väljaspool Lääne-Virumaad.
Kategoorias “Haridus” sai laureaadiks Tapa lasteaed Pisipõnn. Sealsel kollektiivil on eelmisest aastast ette näidata saavutused alushariduse ja hariduskoostöö valdkonnas: tunnustus rahvusvaheliselt päästeteenistusalaselt joonistusvõistluselt “112” ja üleriigiliselt loomekonkursilt “Minu sõbralik poekott”, arvukas osavõtt mitmesugustest koolitustest. Kümme aastat täitus sellest, kui alustati Lääne-Virumaa lasteaiaõpetajate käeliste tegevuste ainesektsiooni töö koordineerimist. Pisipõnn tunnistati projekti “Eestimaa õpib ja tänab 2011” õppija arengu toetaja kategoorias Lääne-Virumaa parimaks.
Kategoorias “Aasta edukas noor” tunnustati Rainer Viilveert, kes võitis 2010. ja 2011. aastal Eestis peaaegu kõik autasud, mis kreeka-rooma maadluses võita andis.


Kategoorias “Vabatahtlik tegevus” sai laureaadiks Piret Pihel, kes on olnud Tapa vallavolikogu kultuurikomisjoni esimees, on kuni tänaseni Tapa vallavalitsuse ja kultuurikomisjoni liige, Lehtse Talunike Seltsi ja Lehtse Kultuuriseltsi eestvedaja ja Eesti Talupidajate Keskliidu juhatuse liige. Ta on korraldanud koostöös vallavalitsusega viis aastat Tapa valla muusikapäevi ja Hoogla talu perenaisena toetanud rahaga Tapa valla ühisüritusi ning kultuurikollektiivide tegevust.
Aasta tegija žüriisse kuulusid Kadri Toomingas (esimees), Peeter Kald, Allan Vinter, Ljubov Laur, Ermo Sepp, Tiina Talvik ja Elle Kivisoo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles