Hullud laskumised Austrias tõid Greete Steinburgile võidu

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Greete Steinburg (nr 109) turnimas Alpides tuuri üldvõidu suunas.
Greete Steinburg (nr 109) turnimas Alpides tuuri üldvõidu suunas. Foto: Faust

Tõus sadulas kestis kohati poolteist tundi, otsustavaks said laskumised. Greete Steinburg on maailma edetabelis viies naine. Juuli kujuneb kodus olemise kuuks, siis läheb pedaalimine täie hooga edasi.

Austrias lõppenud nelja päeva pikkusel maastikuratturite mitmepäevasõidul Alpentour pälvis Rakke rattaproff Greete Steinburg üldarvestuses esikoha, võites kaks esimest etappi ja suutes kahel ülejäänul saavutatud edumaad säilitada.

”Tegemist oli tehniliselt pigem lihtsama sõiduga, kuid füüsiliselt väga raskega, sest oli palju ronimist,” kirjeldas Steinburg jalgrattaliidu vahendusel lühidalt mitmepäevasõitu, kus ta startis oma sportlaskarjääri jooksul juba neljandat korda. “Esimesel päeval tundsin ennast kõige paremini. Kuigi algusest peale sõitu ei juhtinud, siis esimesel laskumisel läksin liidriks ning kasvatasin edumaad lõpuni. Teine etapp oli väga raske, sest oli kaks väga pikka ja kohati väga järsku tõusu. Etapi kõrgeimasse punkti jõudsin kolmandana, kuid kuna tõusudel nägin eespool naisi liikumas, teadsin, et vahe pole suur. Päeva pikimal ja tehnilisemal laskumisel sain mõlemad naised kätte ning liikusin oma tempoga lõpuni. Veidi ärev moment oli veel viimasel laskumisel ca 500 m enne lõppu, kus valisin kurvis veidi vale sõidujoone ning järgneval sirgel peaaegu kukkusin. Suutsin siiski olukorra päästa. Kolm etappi lõppesid downhill’i rajal, mis tähendab, et finišisse oli umbes 15–20 minuti pikkune tehniline laskumine.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles