Maakonna noortemalevad koguvad hoogu

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Kadrina valla Ridaküla noortemalev.
Kadrina valla Ridaküla noortemalev. Foto: Ain Liiva

Selle suve malevad võtavad kuumast hoolimata tuure. Malevas saavad paljud noored esimese töökogemuse, sinna saamiseks kirjutatakse esimesed CV-d ja motivatsioonikirjad ning tehakse läbi esimesed töövestlused.

Kadrina valla Ridaküla noortemalev, mis sai alguse Ridaküla seltsimaja vabatahtlike algatusest, toimus sel suvel kolmandat korda. Seekord oli maleval üks vahetus ja selles töötas 21 Kadrina valla noort vanuses 13–16 aastat. Nendega tegeles viis juhendajat, kelle seas oli nii vabatahtlikke kui ka Kadrina noortekeskuse töötajaid. Ridaküla noortemaleva üks juhendajatest Airi Raus sõnas, et malevakohtade arvu oleks võimalik suurendada, kui rohkem kohalikke asutusi pakuks järgmisel aastal noortele tööd. Praegu jäi nii mõnigi soovija ukse taha. 

Noored saabusid ööbimispaika Ridaküla seltsimajja juba pühapäeval, et end sisse seada. Tööpäevad algasid neil hommikul kell 9 ja lõppesid poole kahe paiku pärastlõunal, vahepeale mahtus puhkepaus. Tööpaigad olid üle Kadrina valla. "Need on sellised heakorratööd: riisumine, rohimine, akende pesemine, puude ladumine ja nii," ütles malevlaste teine juhendaja Helene Kristine Viita. Pärast tööpäeva söödi üheskoos lõunat ja järgnes puhkeaeg. Toit tehti valmis kohapeal ja kokkamisel aitasid agaralt kaasa ka malevlased ise. Õhtud sisustati mitmesuguste tegevustega. Näiteks ühel õhtul käidi aerulaudadega vee peal joogat tegemas, teisel külastasid noori Kadrina korvpalliklubi Kadrina Karud mängijad, kellega sportlikult aega veedeti. Koos käidi matkal ja tegeldi kunstiga. Juhendajad rääkisid, et noored näitasid üles initsiatiivi ja pakkusid julgelt välja ideid, kuidas aega sisustada. "Me püüame ennast mitte liiga kuskile piiridesse suruda, et pigem anda neile võimalus teha, mis neid ennast kõnetab," ütles Airi Raus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles