Marjulistel ja seenelistel tuleb kaitseväe harjutusaladel olla ettevaatlik

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusväljade ohualale väljaõppe toimumise ajal, on harjutusalade piirid tähistatud valgepunase- või kollasepunasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhupoole postist jääb harjutusvälja ala.
Vältimaks inimeste juhuslikku sattumist harjutusväljade ohualale väljaõppe toimumise ajal, on harjutusalade piirid tähistatud valgepunase- või kollasepunasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhupoole postist jääb harjutusvälja ala. Foto: RKIK pildipank

Riigi kaitseinvesteeringute keskus tuletab harjutusväljadel marjul ja seenel käivatele inimestele meelde, et turvalisuse huvides tuleb järgida väljaõppealadel kehtivaid ohutusnõudeid ning liikumispiiranguid. 

Kaitsevägi ja Kaitseliit korraldavad harjutusväljadel väljaõpet aasta ringi. Ka suvel ja sügisel, mil inimesed lähevad metsa nii seeni ja marju korjama kui ka matkama ja vaba aega veetma, võivad samal ajal kehtida harjutusväljadel väljaõppest tingitud liikumispiirangud. Kui väljaõpe parajasti ei käi, võib harjutusväljadel liikuda. 

Et vältida inimeste juhuslikku sattumist harjutusväljade ohualale väljaõppe ajal, on harjutusalade piirid tähistatud valgepunase- või kollasepunasetriibuliste postidega. Igal postil on väike must nool, mis näitab, kuhupoole postist harjutusvälja ala jääb. Osale piiripostidele on lisatud silt, et tegemist on harjutusväljaga, ning lisaks on siltidel kirjas vastava väljaõppealaga seotud kontakttelefon. Eraldi võib näha hoiatusmärke üksuse treeninguala kirjaga. 

Laskmise, lõhkamise ja muu eluohtliku tegevuse ajaks heisatakse väljaõppealade lipumastidesse punased lipud ning suletakse sissesõiduteedel olevad tõkkepuud. Vajadusel paigutatakse maastikule julgestusmeeskonnad, kelle korraldusi tuleb ohutuse tagamiseks täita. 

Harjutusväljade sissesõiduteede juures olevatel infotahvlitel on lisaks kontakttelefoni numbrile üleval harjutuste graafik, väljaõppeala tõkestuskord ning vajadusel ohualajoonis. Samuti edastatakse harjutusväljadel käiva väljaõppe kohta teave kohalikele omavalitsustele ning kogu oluline informatsioon on alati nähtav internetis aadressil www.mil.ee/harjutusvaljad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles