Trimmer, labidas ja teised tööriistad, mida läheb tarvis ka väiksemas aias

Kaup24
Copy
Foto: Pixabay

Näppude mullaseks tegemiseks ei ole vaja suurt aeda. Küll on aga ka väikeses aias vaja kindlaid aiatööriistu, et rohenäpu elu lihtsamaks muuta. Sellisteks tööriistadeks on näiteks trimmer, teatud käsitööriistad ning ka kaitsevahendid.

Trimmer ehk muru korda

Võib mõelda, et mis rolli kannab väikeses aias trimmer, seda pole ju tarvis. Seni aga kuni aias kasvab muru, ei loe kui väike see ala on, muru vajab ikkagi kontrolli all hoidmist. Murutraktor on aga ilmselgelt liiga võimas lahendus ning isegi muruniiduk ei tasu ära. Nende kahe asemel vali trimmer! Erinevalt muruniidukist, saad trimmeriga lõigata ka peenvõsa ning kõrgemaid rohttaimi, ehk väiksemas aias on tegu mitmekülgsema lahendusega.

Väiksemas aias on täitsa piisav akuga trimmer. Paarikümne minutiga, mis aku kestab, jõuad tõenäoliselt aiale tiiru peale teha, eriti kui hooldad muruplatsi regulaarselt. Ka on akuga trimmer keskkonnasõbralikum ning vaiksem. Teiseks variandiks on juhtmega või bensiinimootoriga trimmer. Viimased on seejuures võimsamad, mobiilsemad ja tulevad rohkemate võimalustega. Kõik variandid on olemas Hansapost veebipoes, et valida endale sobivaim.

Hädavajalikud käsitööriistad

Väike aiakühvel on asendamatu igasuguse mullaga seotud töö juures. Kõige parem on terava tipuga lahendus, millega on hea taimi istutad, umbrohtu välja juurida ja teha muid vajalikke peenratöid. Järgmiseks kõblas, teise nimega kobesti, maailma üks vanemaid põllutööriistu üldse. Aastatuhandete jooksul ei ole selle ehitus eriliselt muutunud. See on endiselt lihtne tööriist, mis on mõeldud mulla kobestamiseks ja umbrohu eemaldamiseks. Ära unusta korralikke aiakääre. Nende abil saad lõigata ettejäävaid oksi aga ka lilli, mida tuppa vaasi tuua.

Mitmed vajalikud käsitööriistad on müügis komplektina, ka Kaup24 või teistes e-poodides. Kui sa pole juba sattunud üksikuid tööriistu ostma, on komplekt hea lahendus, et saada korraga kätte kõik, mida vaja. Ära pelga kulutada kvaliteetsematele lahendustele. Kõrgem hind tasub ära, kui kasutad aiatööriistu regulaarselt.

Õige riietus on alati omal kohal

Aias vajaliku alla on vaja lugeda ka riided. Muidugi pole vaja tervet eraldi garderoobi, ent sa ei taha kasutada tavalisi riideid. Aiatöö tähendab siiski mulla, väetiste ja muu sellisega mässamist ehk plekid on garanteeritud. Lisaks pükstele-pluusile on vaja ka muid riideesemeid, tänu millele muutub aias töötamine kordades mugavamaks.

Näiteks on tarvis korralikke kindaid, mis kaitsevad okaste, kriimustuste ja mustuse eest, säästes sellega käenahka. Ära kuluvad ka lihtsad aga vastupidavad plätud. Eriti hea, kui need on kummist, mis muudab puhastamise lihtsamaks. Ja muidugi peakate – tihtipeale tegutsetakse aias päikesepaistelisel ajal ning kui ei taha lõpetada halva enesetundega, on enda päikese eest kaitsmine möödapääsmatu. Klassikaline valik on laia äärega müts, mis kaitseb nägu, kõrvu ja kukalt.

Väga lihtne on osta liigselt asju. See on aga mitmes mõttes halb. Esiteks kulutad liigselt raha ja teiseks on kõike ostetut vaja lõppkokkuvõttes kuskil hoiustada. Ülal välja toodud tööriistad nagu trimmer ja istutuskühvel on need, mida läheb ka kindlasti vaja.

Copy
Tagasi üles