Neiud võitsid laskmises üllatusmedalid

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Kati-Ly Randviir (punases) võitis Eesti meistritiitli, Ketlin Veia saavutas üllatuspronksi.
Kati-Ly Randviir (punases) võitis Eesti meistritiitli, Ketlin Veia saavutas üllatuspronksi. Foto: Erakogu

1.–3. juulini toimusid Eesti meistrivõistlused laskmises nii juunioridele kui ka täiskasvanutele. Esimesel päeval lasti standardpüstolist 20 + 20 + 20 lasku. See tähendab, et esimesed neli viielasulist seeriat lasti 150 sekundiga, siis sama vastavalt 20 sekundiga ja 10 sekundiga ehk kiirlaskmisena ringmärki.

Tõelise üllatuse tegi Väike-Maarja laskur Ketlin Veia, kes varem ei ole medaleid pälvinud, aga nüüd, olles ise 16-aastane, saavutas ta kuni 20-aastaste võistlusklassis pronksmedaliväärilise tulemuse.

Teisel päeval lasti harjutust 30 lasku ringmärki ja 30 lasku ilmuvasse märki (lasu peab sooritama kolme sekundi jooksul). Siin teenis Jaanus Laidus pronksmedali. Samal alal läbis samuti Väike-Maarjast pärit Kati-Ly Randviir pingelises võistluses kõik eelringid. Lõpuks jäid kulla peale laskma Kati-Ly ja tema konkurent Viljandist. Kuigi Kati-Ly juhtis kuni viimase finaalseeriani, ei piisanud sellest, sest viimase seeriaga viigistas Viljandi laskur tulemuse. Toimus ümberlaskmine, mis kulges väga tasavägiselt, ning seeria lõppedes edestas Kati-Ly vastast vaid ühe tabamusega ja võitis sellega kuldmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles