Koolitüdruku tavaelu uppi löönud haigusele antakse vastulöök vähiravifondi toel

Kärt Devaney
Copy
Stefi koos perekonnaga, kelle toel on neiu raske aastaga julgelt hakkama saanud. 
Stefi koos perekonnaga, kelle toel on neiu raske aastaga julgelt hakkama saanud. Foto: Mirjam Kase

Haljala neiu Stefi Pärnoja on äsja jäänud koolist suvevaheajale, saanud kätte autojuhiloa ja naudib sõprade seltsis suvekuumust. Need rõõmud aga kahvatuvad suurimat õnne toonud uudise kõrval – peale aastapikkust võitlust vähiga on Stefi lõpuks saanud võtma asuda ravimit, mis kasvaja taltsutada suudab. Aastaga mitu elu elanud vapper neiu toetub nüüd võitluses raske haigusega vähiravifondile. 

Möödunud aasta koroonakevadel elas Stefi veel perega täiesti tavalist koolinoore elu. Õppis, veetis aega lähedastega, mängis võrkpalli ning unistas vahetusõpilase aastast Itaalias. Aga tavaelu lendas uppi. Koroonaisolatsioonist väljudes kurtis tüdruk emale alatihti kõhuvalusid. Ta süüdistas valudes küll pikalt kulgenud haigust, küll treeninguga ülepingutust, ent kui ühel õhtupoolikul valud nii talumatuks muutusid, et neiu enam püsti seista ega hingata ei saanud, soostus ta viimaks ema kuulama ja erakorralise meditsiini osakonda pöörduma.

Peale esmaseid vereproove määrati Stefile arvatava põiepõletiku ravimiseks antibiootikumid, ta saadeti tagasi koju ning paluti tal nädala pärast perearstiga ühendust võtta. Tohter aga võetud vereproovides paranemise märke ei näinud. Antibiootikumikuur jätkus, perearst suunas Stefi edasi günekoloogi juurde uuringuile ning arstikabinetist arstikabinetti käis tüdruk nädalaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles