Seiklusmatkajad said piiririkkumise eest trahvi

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Kohe ootab jahutav suplus.
Kohe ootab jahutav suplus. Foto: Aldis Toome

Paarsada seiklusmatkajat oli läinud nädalavahetusel Virumaale, kus nende eesmärk oli joostes, ujudes ning kanuu ja jalgrattaga sõites läbida 240 kilomeetrit, et jõuda Toolse linnusest Narva linnuseni. Neljaliikmelised segavõistkonnad kaardi kõrval elektroonilisi seadmeid kasutada ei tohtinud, üksi või kahekesi liikujatel olid GPS-seadmed lubatud.

Võistlejaid oli 180 ringis, kellest umbes kolmandik olid välismaalased, valdavalt soomlased. Oli ka rootslasi ja mõni poolakas. Tavapäraselt osalenud Lääne-Euroopa võistlejaid seekord ei olnud, sest registreerimisajal paar kuud tagasi oli Ukraina kriis veel väga hirmutav, ja kuna oli teada, et rada kulgeb Venemaa piiri lähedal, ei julgenudki sealt kandist keegi siia tulla.

Toolsest, Eesti põhjapoolseima ordulinnuse varemete juurest, anti Virumaa Muuseumide kaasabil keskaegse kahuri koopiast pidulik stardipauk reede päikeseloojangul. End turistidele seiklusmaana turundav piirkond on põnevate kohtade rohkuse tõttu matkaseikluse korraldajatele valikurikas paik ja nende eesmärk oli näidata osalejatele kohti, kuhu tavaliselt ei satuta. Näiteks esimese päeva hilisõhtul oli katsumuseks läbida pimedas Kunda hüdrojaama tammil asunud kontrollpunkt, samuti orienteerumisrada Uljaste järve ümbruses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles