Juhtkiri: hirm palja ihu ees

Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Möödunud nädalal juhtus Rakveres seik, kus Raja poodi külastas ihualasti meesterahvas. Internetti pääsenud videolõigust võis näha, et mees oli lõbusas tujus, otseselt kedagi ei ohustanud, püüdis vaid kassapidajaga juttu teha. Siiski sekkusid olukorda politseinikud ja viisid härra endaga kaasa.

Inimene sünnib ilma paljana, aga pikapeale võõrdutakse liigikaaslase katmata ihu nägemisest, see tekitab vastikust, hirmu, võõristust, häbi. Nagu on trellide taha viidud rindu paljastanud naiskunstnikke, nii lõppeb soolaputkas varem või hiljem ka liialt paljalt ringi liikuvate meesterahvaste tee.

Tõsi, ühiskonna toimimise mõttes ei oleks otstarbekas lasta kõigil paljalt ringi lipata, inimestel on niigi raske keskenduda asjadele, mis nende argipäeva sisustavad. Lõputu vabadus pole mõeldav, võiksime selle mõttega harjuda, kui tahame, et maailm kestaks. Et inimesed saaksid võimalikult kenasti koos eksisteerida, on ikkagi vajalikud suuremad ja väiksemad reeglid, soovitused, millest kinni pidamine aitab üksteisega paremini läbi saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles