Norra kaitseväe juhataja külastas Tapa baasi

Copy
Esireas astuvad Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem, Norra kaitseväe juhataja kindral Eirik Kristoffersen ja 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo.
Esireas astuvad Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Herem, Norra kaitseväe juhataja kindral Eirik Kristoffersen ja 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo. Foto: KARL HEINRICH ARRAS

Sel nädalal tegi visiidi Eestisse Norra kaitseväe juhataja kindral Eirik Kristoffersen, kes kohtus Eesti kaitseväe juhataja kindralleitnant Martin Heremiga ning tutvus Tapal 1. jalaväebrigaadi ja liitlaste lahingugrupi tegevusega.

"Norra on meie regioonis tugev ning usaldusväärne partner ja liitlane. Me seisame riikide ja liitlastena julgeolekualaselt silmitsi väga sarnaste väljakutsetega ning mul on hea meel, et me oleme ühel meelel ka selles, kuidas neile kõige paremini vastu seista," ütles kindralleitnant Herem.

Kohtumisel Eesti kaitseväe juhatajaga sai kindral Kristoffersen ülevaate regiooni julgeolekuolukorrast ning arutati kaitsevägedevahelise koostöö üle. Lisaks kohtus Norra kaitseväe juhataja visiidi käigus kaitseminister Kalle Laanetiga ja tutvus Kaitseliidu tegevusega.

Norrat ja Eestit seob kaitsevaldkonnas aastatepikkune koostöö. Norra on panustanud Balti kaitsekolledži arendamisse, liitunud NATO küberkaitsekoostöö keskusega ning panustanud kaitseväelastega Eesti NATO staabielemendi koosseisus. Samuti teevad omavahel koostööd Kaitseliit ja Norra Kodukaitse. Balti regioonis panustab Norra regulaarselt üksusega Leedu liitlaste lahingugruppi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles