91-aastane saksa pensionär rändab muulade ja eesliga mööda ilma

Tairi Alanurme
, suvereporter
Copy
Loomaarmastajad Peter Deicke ja Kristin Klages. 
Loomaarmastajad Peter Deicke ja Kristin Klages. Foto: Ain Liiva

Saksamaalt pärit 91-aastane Peter Deicke ja 26-aastane Kristin Klages reisivad mööda maailma ringi koos kahe muula, eesli ja kanaga. Seekordse reisi sihtpaik oli Eesti. Rändurid peatuvad praegu Lääne-Virumaal Arma ratsatalus.

"Ma olen taltsutanud loomi hiirtest elevantideni," räägib Peter. Krapsakas rändur on terve elu olnud suur loomaarmastaja ja õppinud psühhobioloogiat. 35 aastat tagasi asutas Peter koos abikaasaga Saksamaal 20 hektari suuruse perepargi Familienpark Sottrumi, mida külastab aastas 100 000 huvilist. Pargis on võimalik näha nii eksootilisi kui ka taluloomi. Peter korraldab seal ka tsirkuseetendusi. Lisaks loomadele on pargis botaanikaaiad, mänguväljakud ja palju muud. Oma tegemistest loomadega ja pargiga on ta kirjutanud palju raamatuid ja artikleid.

Peter ja Kristin kohtusid 13 aastat tagasi, kui 13-aastane Kristin Peteri juures trennis hakkas käima. Peter õpetas loomaomanikele, kuidas loomadega trikke teha ning arendada loomade ja inimeste vahelisi suhteid. Peter meenutab lõbusalt, kuidas Kristin läks trenni väga vana eesliga, kellel polnud enam karvu, mistõttu tuli tollele sokid kududa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles