Lembetu teeb kaasa Brasiilia raskemuusikaartisti albumil

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Lembetu Loitsu 25. juubelipeol.
Lembetu Loitsu 25. juubelipeol. Foto: Sander Ilvest

Ansambli Loits laulja Lembetu ehk Kadrina kultuurivedur Ahto-Lembit Lehtmets teeb kaasa Brasiilia black metal bändi Patria albumi "Hexerei" eestikeelses loos "Viimne väävlisõõm".

”Hexerei” ilmub 15. juulil. "Viimase väävlisõõmu" vokaalpartii salvestas Lembetu Eestis Zorgi stuudios. Stuudiotööle kuluma pidanud summa koos väikese Loitsu-poolse lisaga saadeti poolte kokkuleppel otse Ukraina kaitsjatele.

Kutse plaadil kaasa teha tuli Patria kirdramehelt Mantuselt ehk Marcelo Vascolt. Lembetu sõnul on nad Marceloga pikemat aega tuttavad ja nii Loits kui ka Patria on tegutsenud ka ühe plaadifirma all, milleks on Drakkar Produktions Prantsusmaalt. Lõpliku tõuke koostööks andis ühine kohtumine aasta alguses Tallinnas. "Märkasin Instagrami lugudest, et üks laev hakkab Loitsu loo saatel Helsingist Tallinnasse sõitma, ja reageerisin sellele. Järgmisel hetkel juba jooksin ummisjalu Kadrinas rongile ja umbes tund hiljem istusimegi ühes Tallinna pitsabaaris ühise laua taga – mina, minu elukaaslane ja Marcelo koos oma Brasiilia sõpradega," kirjeldas Lembetu sündmuste käiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles