Kolumn: suvi Rakvere moodi

Teet Suur
, kunstnik
Copy
Teet Suur.
Teet Suur. Foto: Inna Grünfeldt

Selle suve suurim ja pikim pidu Rakveres on nüüdseks ajalugu. Ja linn veidi hinge tõmmanuna on koduks Baltoscandalile, mis toob väikelinna oma ala tipptegijad. Kiirelt kuluva Eestimaa suve loetud nädalavahetused on kõik mitmekordselt täidetud suuremate ja väiksemate eriilmeliste üritustega.

Potentsiaalsete huviliste arv on piiratud ja peab päris eriline ettevõtmine olema, et konkurentsis publikut köita. Inimene ei tule lihtsalt sinna, kus midagi on, vaid sinna, kus midagi t o i m u b. See võib küll olla järjepidev ja traditsiooniline, aga peab pakkuma jällegi uut sisu, avastamist ja kordumatuid emotsioone.

Meeste tantsupeo mahus suurürituse korraldamine Rakvere-suguses väikeses linnas on kindlasti proovikivi. Mitmeks päevaks linna saabunud esinejad täidavad oma laheda olemisega nii söögi- kui ka joogikohad, kui pole parasjagu just suurpeo proove ega etendusi. Linna külaline tajub samuti, et see rahvarohkus pole siin tavapärane ja on kannatlik järjekordades, pole pisiasjade suhtes nõudlik, sest tähtis on hoopis kauaoodatud suursündmus. Linnas on rohkem elu – ja linnal on mõtet olla linn, kohtumispaik, uute tutvuste loomise ja n-ö sotsialiseerumise koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles