Galerii ⟩ Kunda merepäev tõi päikese välja

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy

Laupäeva hommikul Kunda merepäevale jõudnuid kastis vihm, kuid külastajate lisandudes asendus vihm päikesega. Korraldajate sõnul vihmasabinad midagi ära rikkuda siiski ei tohiks, sest esinejad ja kauplejad said toimetada varju all.

Piletikassade juures, kust sai soetada pääsme merepäeva alale, võis juba tund pärast nende avamist näha looklemas sabasid. Pealava lähedal paistsid räimi puhastamas traditsioonilise räimeküpsetusvõistluse korraldaja Kaido Veski ja žürii liige Olavi Ruitlane. Hoolsalt kalu rookivad mehed rääkisid, et räime on praegusel ajal aastast juba keeruline saada, nii hangiti võistluseks vajaminevad kalad varem ning hoiti õige ajani sügavkülmas.

Päeva teises pooles startivatel räimeküpsetusvõistlustel osalejatel tuli pooleteise tunni jooksul valmis saada maitsev roog. Žüriisse kuuluv kirjanik Olavi Ruitlane ütles, et räimepitsa kõlab tema meelest juba piisavalt kehvasti, nii et ta ootab huviga, millega võistkonnad üllatavad. Kaido Veski nentis, et kala kasutamine pitsa peal ei ole iseenesest midagi uut, aga kuidas panna üsna domineeriva maitsega räim harmoneeruma kõige muuga, on kindlasti põnev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles