Keity Meier hoiab maailmameistrivõistluste karikasarjas neljandat kohta

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Keity Meier tegi traielisõidu maailmameistrivõistluste esimesel ja teisel etapil ilusa tulemuse.
Keity Meier tegi traielisõidu maailmameistrivõistluste esimesel ja teisel etapil ilusa tulemuse. Foto: Kristel Alliksaar

Motosportlane Keity Meier kogus nädalavahetusel Saksamaal Neunkirchenis peetud traielisõidu maailmameistrivõistluste esimesel ja teisel etapil väärtuslikke punkte ning saavutas üldkokkuvõttes naiste Trial2 arvestuses kõrge neljanda koha. 

Hertz FIM Trial MM tõi avapäeval starti pea 30 naist. Trial2 arvestuses startis koos Keity Meieriga kokku 18 sportlast. "Osavõtt on rekordiline ja konkurents on tihe, kuigi tegelikult on mul ala populaarsuse pideva kasvu üle ainult suur rõõm," ütles Meier. 

Meier kogus kahe etapi peale 24 punkti, mis on üldarvestuses praegu neljas tulemus. 37 punktiga hoiab kahe etapi järel esikohta tšehh Denisa Pechackova, teist ja kolmandat kohta jagavad 30 punktiga sakslannad Sophia Ter Jung ja Theresa Bauml. Kokku on sarjas neli etappi, millest kaks järgmist peetakse septembrikuus Itaalias. 

Eesti sportlase sõnul oli üle mitme aasta tore taas MM-il stardis olla. "Üldine tase on kõvasti kasvanud, palju on uusi noori, jõulisi ning tehnilisi sõitjaid. Rajadki olid oodatust väga palju nõudlikumad, teisel päeval tehti vihma tõttu muist lausa ringi, sest tants mootorrattal muutus paljude jaoks ohtlikuks," rääkis Meier.

"Minu mõlemad võistluspäevad kestsid veidi üle viie tunni ja jäin üldiselt sooritusega rahule. Jah, mõned vead tegin, mida on endale keeruline andestada, kuid kahjuks ei saa neid ka tagasi võtta. Võistluse juures pead olema nii füüsilise keha kui vaimuga, kõik muud ootamatud mõttesähvatused tulevad üldiselt väärtuslike punktide kaotamise hinnaga. Euroopas hetkel teisel kohal oleva sõitja Kaytlyn Adsheadi suutsin siiski ära võita, see on hea märk."

Unistus poodiumikohast on endiselt õhus ja käegakatsutavas kauguses. "Positiivseid noote on palju, pingutame edasi. Kõige uuema tiimiliikmena on minuga rajal koos 39-aastane kataloonlane Iñaki Gomarin Guevara, kes sõidab kaasa, turvab ohtlikes kohtades, nõustab liini valikul, täidab mehaaniku rolli ja aitab fookust hoida. Lisaks pidin Eesti meistrivõistlustel temalt kaotuse vastu võtma," ütles Meier lustlikult. "Kohtusime juhuslikult Hispaania metsades treenides, saime hästi läbi ja koostöö tekkis lihtsalt kuidagi väga loomuliku jätkuna."

Edasised plaanid on Keity Meieril lahtised. "Euroopa meistrivõistluste etapid Inglismaal tuleb rekordilistest kütusehindadest tulenevatel eelarvelistel põhjustel vahele jätta. Siiski on plaan kaasa teha Euroopa karikasarja Itaalia etapil 10. septembril, mis on vähem kui nädal enne MM-i järgmisi etappe."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles