Rakvere Funkfest toob lavale populaarseima videomängu parimad palad

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Funkfest toob Rakvere Vallimäele põnevad esinejad.
Rakvere Funkfest toob Rakvere Vallimäele põnevad esinejad. Foto: Taavi Muide

Rakvere Funkfest kuulutas välja tänavuse eriprojekti, milleks on GTA muusika kontsert. Solistidena astuvad üles Marten Kuningas, Karl Vilhelm Valter, Maria Kallastu ja Marta Lotta Kukk.

GTA (Grand Theft Auto) seeria on maailma üks populaarsemaid videomänge, mille teeb muusikahuvilistele eriliseks just mitmekülgne muusikavalik mängu siseraadiotes.

"Mina kasvasin üles just GTA San Andreasega, kus pakutavates raadiojaamades kuulasin lisaks K-Rose'ile ka palju Bounce FM-i. Sealt sain tugevaid mõjutusi, mis panid mind funk'i kõrgelt hindama," ütles festivali peakorraldaja Johannes Pihlak.

Ehkki Pihlak on San Andrease koolkonna esindaja, on repertuaari valitud ka varasema, GTA Vice City muusikat.

"GTA kaudu on hea funk-muusika jõudnud ilmselt paljude noorteni, seega on videomäng funk-muusika levikule suure panuse andnud, mis on tänuväärne. See kontsert saabki olema meiepoolne kummardus videomängule, ja miks mitte ka kõikidele, kes on seda kunagi mänginud," rääkis Pihlak.

Rakvere Funkfest toimub teist korda. Eelmisel aastal taaselustati eriprojekti raames Genialistide repertuaar, kui laval kõlasid näiteks Robert Linna ja Robin Juhkentali vahendusel sellised palavalt armastatud lood nagu "Leekiv armastus" ja "Ei skoori".

Rakvere Funkfest toimub linna Vallimäel järgmisel laupäeval, 23. juulil. Peaesinejana astub üles Islandi eurolaulik Daði Freyr, kes 2020. ja 2021. aasta Eurovisionil end Euroopa ja maailma muusikasõprade südamesse laulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles