Sajad kodutütred ja noorkotkad kogunevad suurlaagrisse

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Läsnal peetakse kodutütarde ja noorkotkaste üleeestilist suurlaagrit.
Läsnal peetakse kodutütarde ja noorkotkaste üleeestilist suurlaagrit. Foto: Markus Sein

12.–15. juulini kaitseväe keskpolügooni Läsna teeninduslinnakus toimuvas suurlaagris osalevad kõikide kodutütarde ringkondade ja noorkotkaste malevate 20-liikmelised esindused üle Eesti. Üleeestilises laagris "Väge täis" osaleb ligi pool tuhat inimest.

Kodutütarde ja noorkotkaste suvises suurlaagris omandatakse noorte riigikaitseorganisatsiooniga seonduvaid teadmisi ja oskusi. Laager on sel aastal suunatud nooremale vanuserühmale (10–14 eluaastat).

Lisaks on seekord laagris Kaitseliidu noorte tegemiste ja organisatsioonidega tutvumas külalisesindused Lätist ja Leedust. Noortele korraldavad töötubasid koostööpartnerid politsei- ja piirivalveametist, päästeametist, kaitseväest, Kaitseliidust ja naiskodukaitsest. Lisaks on suurlaagris juhendajate hulka kaasatud Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia seitse tudengit, kes sooritavad seal kogukonnahariduse õppekava laagritöö praktikat.

Laager avatakse teisipäeval kell 15 piduliku rivistusega. Laagri avavad kodutütarde peavanem Ave Proos, noorkotkaste peavanem Silver Tamm ja noorkotkaste Viru maleva kui laagri peakorraldaja pealik Peep Puusik.

Ave Proosi sõnul on seekordne suurlaager eriline, kuna osalejateks on noorem vanuseaste ehk liikmed alates 10. eluaastast. "Soovime anda üleeestilises laagris osalemise unustamatu ja vahva kogemuse juba varakult, nii tekib kohe palju uusi sõpru ka väljaspool oma maakonda ning suurlaagris osalemine annab hoopis teise kogemuse kui väikese pundiga matkamas käimine," rääkis kodutütarde peavanem.

Noorkotkaste peavanem Silver Tamm ütles, et suvine suurlaager on vägev kohtumispaik üle Eestimaa kokku tulnud noortele taaskohtumiseks ja uute sõprussidemete loomiseks.

Laagris osalejad saavad panna proovile oma teadmised ja meeskonnatöö oskused, osaleda mitmes praktilistes töötoas, võtta osa sportmängudest ja meelelahutusprogrammist. Kaitseliidu noortele omaselt ööbitakse telkides ning tegutsetakse värskes õhus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles