Kepphobused vallutavad maailma

Copy
Arma Ratsatalus ratsutatakse lisaks päris hobustele ka kepphobustega 
Arma Ratsatalus ratsutatakse lisaks päris hobustele ka kepphobustega Foto: Ain Liiva

Kepphobuste huvilisi leidub üle maailma. Kui välismaal toimuvad lausa meistrivõitlused, siis mänguhobuste armastajaid võib leida ka siit samast Lääne-Virumaalt.

Kepphobuste fanaatik Gerly Algpeus jutustas, kuidas kepphobused eelmised sajandil tavalised mänguasjad olid, kuid jäid siis mõneks ajaks unustustehõlma. "Erinevaid vingeid mänguasju tuleb kogu aeg juurde ja nutitelefonid naelutavad lapsed enda külge. "Võimalik, et mõnes maailma otsas pole kepphobuse populaarsus vahepeal kadunud kuid meieni jõudis see tagasi läbi soomlaste." Soomes on Algpeusi sõnul kepphobused ehk moodsama nimega hobihobused nii moes, et põhja naabritel on tegemist juba tõsiselt võetava spordialaga. 

Eestis toimuvad suurimad kepphobuste võistlused Tartumaal, kus Hipa-Hopa kepphobused korraldavad peale võistluste ka trenne. Algpeusi tõdeb, et maakohtade võistlustel on osavõtt väiksem ja eelarvamused ning hirmud narrimise ees suuremad. "Täiskasvanud eestvedajaid saab kahjuks ühe käe näppudel kokku lugeda. Kui palju on kodus omaette tegelejaid, on raske arvata."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles