Rakvere Vallimäelt kostev melu häirib isegi teatrietendusi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vallimäel toimuvad üritused on menukad, kuid paraku kipub kontsertidelt kostev vali muusika segama ümbruskonna elanike und.
Vallimäel toimuvad üritused on menukad, kuid paraku kipub kontsertidelt kostev vali muusika segama ümbruskonna elanike und. Foto: Marianne Loorents

Kahe koroonapandeemiast tulenenud vaikse suve järel keeb Rakvere Vallimäe vabaõhukompleksis elu – üritusi jätkub igale nädalavahetusele ja nädala sissegi. Paraku on ilmnenud, et suhteliselt linna keskel asuvalt vabaõhuestraadilt kostev muusika ja melu on kuulda pea igasse linna nurka.

Laupäeva õhtul toimunud mitme artisti kooskontsert vältas tund-poolteist üle südaöö ja see pani mõne lühema süütenööriga linnakodaniku kurtma: pidu peoks, aga mõned inimesed, sealhulgas väikelapsed, tahaksid magada. Tümakas oli aga nii vali, et Vallikraavi tänava eramutel värisesid aknad, ning ega Pikal tänaval ja kesklinna piirkonnaski vaikne olnud.

Probleem pole mitte ainult linnaelanike oma. Rakvere teatri direktor Velvo Väli rääkis, et kui kõik halvad asjaolud kokku langevad – kõlarite asetus kontserdipaigas, üle võimendatud heli ja tuule suund –, hakkab Vallimäelt kostev muusika segama teatri väikese saali etendusi. Ja nii-öelda laupäevaõhtune juhtum oli seotud ka teatri ja seal peetud Baltoscandaliga. "Me tõepoolest suhtlesime kultuurikeskusega ja palusime, et laupäevase kontserdi ajal ei oleks kõlarid suunaga meie poole, sest meil oli just vaikne etendus väikeses saalis," mainis Väli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles