Lapsevanem: minu poega ei võetud ametikooli nahalööbe tõttu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Autoremondil võib kokku puutuda kemikaalidega, mis nahapõletikule hästi ei mõju. Palju sõltub siin meistri teadlikust tegutsemisest, ametikooli vastuvõtul ei tohiks levinud haigus saada määravaks takistuseks.
Autoremondil võib kokku puutuda kemikaalidega, mis nahapõletikule hästi ei mõju. Palju sõltub siin meistri teadlikust tegutsemisest, ametikooli vastuvõtul ei tohiks levinud haigus saada määravaks takistuseks. Foto: Henn Soodla

Lääne-Virumaa noormees proovis juunis sisse astuda Rakvere ametikooli ning väidab, et katsetel ei saanud talle saatuslikuks mitte testi tulemus, vaid ohutu ja Eestis suhteliselt levinud nahalööve. Ametikoolist öeldi, et tegu vääritimõistmisega.

16-aastane Oliver lõpetas sel kevadel Kiltsi põhikooli. Hiljuti võeti ta vastu Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli põllumajanduserialale, ometi oli esimene valik kodule lähemal asuv Rakvere ametikool.

Oliver põeb atoopilist dermatiiti, võrdlemisi levinud nahahaigust, mis tähendab löövet tema käsivartel ja kaelal, kuid see ei ole nakkav. Kuna katsed toimusid palaval suvepäeval, kandis Oliver lühikeste varrukatega särki. Oliveri sõnul küsiti vestlusel temalt ka lööbe kohta. "Nad ütlesid, et kui pean sellega arsti juures käima ja koolist puuduma, siis ei saa nad mind vastu võtta. Ütlesid, et mitte ükski kord ei tohi koolist puududa," meenutas Oliver. Tema sõnul oli tegu otsitud põhjusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles