Reisile sõitjad, olge valmis lisakulutusteks

Eva Samolberg-Palmi
, peatoimetaja
Copy
Reisimisega võivad praegu kaasneda ootamatud lisakulutused.
Reisimisega võivad praegu kaasneda ootamatud lisakulutused. Foto: Taavi Sepp

Euroopas valitseva lennunduskaose tõttu peavad reisijad valmis olema ootamatusteks, reisiplaanide muudatusteks ja lisakulutusteks, hoiatab Gjensidige kindlustus.

Gjensidige kindlustuse esindaja Denis Nikolajevi sõnul on Euroopas erakorraline olukord, kus reisijaid on üle kahe aasta väga palju, aga lennundusettevõtted, kes on pandeemia ajal olude sunnil palju kärpeid teinud, vaevlevad tööjõupuuduse käes. “Lennutöötajate streigid, muutused lennugraafikutes või tühistatud lennud ja ülerahvastatud lennujaamad võivad endaga kaasa tuua muudatusi reisiplaanides. Samas tuleb tähele panna, et kui tegemist on streigiga, ei pruugi reisi ärajäämist hüvitada reisikindlustuse miinimumpakett,” ütles Nikolajev ja lisas, et just reisitõrke lisakaitse on see, mis aitab reisijaid ka selliste ootamatuste korral.

Gjensidige kindlustuse esindaja paneb reisijatele südamele, et nad oleksid praeguses olukorras valmis ka ootamatuteks lisakulutusteks ja et puhkusele ei sõidetaks viimase raha eest. “Reisile minnes võiks olemas olla piisav rahaline puhver, juhul kui seda peaks tarvis minema, et soetada uued lennupiletid või lisamajutus ning tegeleda kindlustustaotlusega lisakulude hüvitamiseks rahulikult peale reisi. Võimalusel võiks reisides eelistada otselende või kasutada kontrollitud taustaga reisiteenusepakkujat, kes ka ootamatutes olukordades abistab.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles